Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tunnel under järnvägen dyrbar affär

I augusti börjar arbetet med att bygga den nya vägtunneln under Ådalsbanan i Härnösand. Politikerna i samhällsnämnden har nu gett definitivt klartecken till Banverket.

Uppgörelsen innebär att Banverket bygger själva och bekostar tunneln medan kommunen tar hand om anslutningsvägarna.

- Exakt hur de nya vägarna kommer att bli blir klart efter att detaljplanen för området har ställts ut, det tar en månad, säger Mattias Rönnkvist (c), vice ordförande i samhällsnämnden.

Hur stor kostnaden blir för tunneln och anslutningsvägar blir är inte specificerad. Hemab räknar för fullt på vad det kostar att flytta på alla ledningar där tunneln ska gå fram. Enbart den kostnaden hamnar i storleksordningen 12 miljoner kronor

Banverket har räknat med att själva tunneln kommer att kosta cirka 30 miljoner. Under byggtiden som tar ett år kommer Härnösandstrafiken att bli starkt påverkad eftersom den norra infarten mot centrum försvinner.


OLA THELBERG
070-218 31 09