Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tungt nederlag för Anundsjö

Ett resultat som definitivt kan ha förstört Anundsjös chanser att vinna serien.
– Riktigt surt, sa assisterande tränaren Johnny Dahlbäck efter den överraskande hemmaförlusten mot mittenlaget Teg.

Annons

Det var Anundsjös andra nederlag på Olympia den här säsongen.

Det såg man inte skulle komma efter halva första halvlek. Vänsterbacken Oskar Westbergh hade gjort sitt första mål för säsongen. Efter lite studsar efter en hörna hamnade bollen hos Westbergh.

Anundsjö kopplade ett rejält grepp om ett defensivt Teg. Anfallaren Tobias Stenberg missade ett friläge efter 23 minuter. Jens Holmström i Tegs mål kom ut bra och räddade.

Men efter ett 20 minuters långt avbrott på grund av ett rejält åskväder som svepte in över Olympia tappade Anundsjö kommandot. Teg fick enkelt kvittera efter en halvtimme.

Johnny Dahlbäck (Robert Bergström var avstängd och satt på läktaren) pratade i paus om att man skulle flytta upp en spelare högre upp på mitten. Teg fick för mycket tid på mitten i första. Anundsjö startade andra aggressivt och satte hög press.

Men inom loppet av fyra minuter kom 1–2 och 1–3. Bollen touchade i muren efter en frispark och Simon Söderstrand blev helt ren. Vid trean halkade högerbacken Emil Norberg olyckligt.

Anundsjö reducerade efter 79 minuter. Toby Davis slog ett lågt vänsterinlägg och Martin Åberg styrde in 2–3.

Christoffer Milde, som var Anundsjös bäste spelare, hade några fina lägen i andra. Tobias Stenberg missade ytterligare ett friläge. Teg hade också ett kanonläge efter 90 minuter men Dejan Dimoski klarade friläget.

Domaren la till fem minuter men Anundsjö lyckades inte åstadkomma en kvittering. Nu krävdes givetvis tre poäng om laget vill vara med och slåss med Piteå och Sandvikens om första platsen.

– Vi får hoppas att Sandvikens vinner mot Piteå i morgon eller att det blir oavgjort, sa Johnny Dahlbäck.

Han tyckte att laget spelade för långsamt.

– Teg backade hem men vi fick inte upp bolltempot. Vi var inte tillräckligt snabba i omställningarna. Vi tog tag i det efter 1–3, men det var för sent.

– Det här känns riktigt surt. Det kan inverka på utgången av serien.

Vinst för Piteå borta mot Sandvikens i morgon och Anundsjö är åtta poäng bakom Piteå.