Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tungt köptryck drog upp Twitteraktie

Annons

Ett starkt köptryck drog upp kursen för mikrobloggen Twitter till 45 dollar vid stängning jämfört med ett introduktionspris på 26 dollar - en ökning med 73 procent. Introduktionen gick smidigt men bolaget står inför stora utmaningar.

Twitter släppte 70 miljoner aktier vid börsnoteringen och vid överteckning väntas ytterligare 10,5 miljoner aktier släppas. Enligt Reuters blev aktien övertecknad 30 gånger, vilket vittnar om ett kolossalt intresse. En uppgång med 73 procent redan i öppningen bekräftar den bilden. Som mest kostade aktien 50 dollar.

Hur kommer det då att gå för Twitter på börsen? Analytikern Brian Wieser vid Pivotal Research Group varnar för att handeln kan bli svajig. Osäkerheten avspeglar sig också i analytikernas riktkurser som spänner mellan 29 och 54 dollar.

Twitter har 230 miljoner användare, inklusive kändisar, politiker och journalister, och investerare är entusiastiska inför företaget. Men Twitter har aldrig gått med vinst, och frågan är hur väl bolaget kommer att lyckas med att tjäna pengar i framtiden. Affärsmodellen har inte testats på allvar ännu.

Mer läsning

Annons