Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tung start på Modos monstervecka

/
  • Modo-tränaren Anders Forsberg var inte nöjd med sitt lags inledning i Dalarna. Däremot ser han gärna att laget börjar mot Färjestad som man avslutade mot Leksand.Foto: Leif Wikberg/Arkiv
  • Släkten är värst. Dick Axelsson stänkte in 2–1 i powerplay (Modo släppte in två mål i boxplay denna kväll) i andra perioden.
  • För Kristian Forsberg och Modo väntar nu två matcher på två dagar under veckoslutet.
  • Lars Johansson i Frölundas mål hade en del att göra i matchen, men inte sällan var Modo för tamt när det väl gällde.

Modo räckte inte till hemma mot Frölunda och förlorade med 2–3.

Bakom sig har laget två raka förluster – och framför dem väntar match två kvällar i rad.

– Jag är inte orolig, säger Modotränaren Anders Forsberg.

Annons

Modo har en monstervecka just nu, med tre matcher på fyra dagar. Efter onsdagens förlustmatch mot Frölunda väntar nu drabbningar med Leksand (borta på fredag) och Färjestad (hemma på lördag).

Några större förändringar i träningsupplägget har detta inte lett till.

– Nej, det har varit vanlig träning och vi har tränat ganska hårt. Vi är i ett läge där vi inte anser att vi har lyxen att dra ner på träningen, för vi måste bli bättre hela tiden, säger Anders Forsberg och fortsätter:

– Det vi försöker göra är att vi är noga med efterarbetet med matcherna, att vi äter väl och försöker få till bra sömn och bra resor så att vi klarar av att prestera i varje match. Vi ser till att det finns mat hela tiden och vi kan flytta träningar lite om det behövs, så att spelarna kan sova längre.

Vad tycker du om att det kommer tre täta matcher?

– Det är ganska intressant... Det man vill är ju egentligen att det ska följa något schema. Som det är nu är det lite lurigt, jag har försökt att lista ut varför det kommer tre matcher på kort tid nu för oss, och nåt annat lag hade det likadant för någon vecka sedan.

– Men jag tror att det är bra att det blir lite "back-to-back"-matcher. Det skulle vara väldigt läckert om man fick möta samma lag två gånger i rad någon gång så att man fick investera i några tacklingar...

Modo satte in 19 tacklingar mot Frölunda på onsdagen men det hjälpte inte så mycket i slutänden. Ett för dagen betydligt vassare Frölunda vann med 3–2 sedan Robin Figren satt matchavgörande 3–1 tidigt i den tredje perioden.

Jeff Tambellini reducerade visserligen i powerplay men Modo var inte riktigt nära en kvittering.

– Vi hade hoppats att kunna göra en bättre prestation, men samtidigt tror jag att vårt spel i dag också berodde på att det var ett så pass bra motstånd vi mötte, säger Anders Forsberg.

Varför var de bättre?

– Det är svårt att peka på någonting enskilt. Vi möter ett väldigt, väldigt bra lag och jag tycker att de är lite hetare än oss. De får med sig puckarna ur fler situationer. Många gånger när vi har bra lägen för att sätta upp spel så drar vi ner på tempot och så hinner de dit med en klubba eller kommer i vägen.

Nu väntar alltså två raka matcher och för första gången sedan omgång sju och åtta i början av oktober har Modo förlorat två raka matcher.

Men Anders Forsberg är inte orolig.

– Det är små marginaler mot alla lag och har man lite otur så tar man med sig någon förlust till. Men känslan är att vi ska vända på det och ta två vinster med oss.

Annons