Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tung läge för AIK Härnösand efter förlust borta mot Brunflo i kvalet till hockeyettan

AIK Hockey Härnösand förlorade 2–4 borta mot serieledande Brunflo i kvalet till hockeyettan. Nu krävs ett smärre mirakel med tre raka segrar för att ha chans på första direktplatsen i ettan.
– Men det finns mer att spela för, säger Härnösandstränaren Dick Molin.

Härnösand fick en mardrömsöppning på den viktiga matchen med två insläppta mål på de två första skotten. Redan 1.34 in i matchen satte Simon Bergsten 2–0 för Brunflo.

– Vi är inte vakna när matchen startar, konstaterar Dick Molin.

Men Härnösand kom tillbaka och de flesta skotten matades mot Johan Lantz i hemmaburen. Men det var endast ett av de 17 skotten han släppte förbi sig. Thomas Öberg slog till bara 12 sekunder in i power play och satte 2–1, som stod sig perioden ut.

– Vi äter oss in i matchen och hade bud på flera än ett mål där. Men deras målvakt var bra och sedan är vi inte riktigt där på andrapuckarna, säger Dick Molin.

I andra var det sedan Brunflo som stod för det mesta framåt. Med 3–1 knappt halvvägs in i perioden tog hemmalaget också ett fastare grepp om segern.

Men här blev det omvänt mot första perioden – bra spel av Härnösands August Magnefors och endast ett mål på 20 skott för Brunflo gav 3–1 inför slutronden.

Drygt tre minuter in i tredje perioden bjöds Härnösand på en gratischans att krypa närmare. Brunflomiss på egen blå gav Dominik Michalica friläge, men Johan Lantz vann duellen. I stället var det Brunflo som drygade ut ledningen till 4–1 efter 9 minuter.

Härnösand greppade det lilla halmstrået med att sätta 4–2 i spel fem mot tre efter 10.37 genom Mattias Arnmark och fortsatte trycka på i fem mot fyra. Men det blev inga fler mål där och där rök sista chansen.

– Vi är inte tillräckligt aggressiva i vårt spel och är för snälla. Vi måste vilja vara mer inne i skiten, säger Dick Molin.

Genom förlusten 2–4 är Härnösand nu sex poäng bakom Brunflo som ligger på förstaplatsen, som är den enda som garanterar spel i ettan nästa säsong, med tre matcher och nio poäng att spela om.

– Med största sannolikhet är det två lag som får spela hockeyettan och nu har vi spelat bort alla bortmatcher, säger Dick Molin, inför andra halvan av kvalserien.