Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tung förlust när Älgarna startade kvalet till trean

Division 3-kvalet startade med en tung 0–1-förlust för Älgarna.
Hemmalaget Tandsbyn var snäppet bättre överlag.
– Något mål skulle vi ha fått in, tycker tränaren Jan Nordkvist.

Nordkvist ropade högt och manade på sina spelare matchen igenom. Han var inte alltid nöjd med hur hans unga manskap uppträdde i den första av tre kvalmatcher.

– Vi hade problem att få bollen bakom deras backlinje. Jag har tjatat hela säsongen på att vi ibland måste spela längre bollar, men det blev för korta pass även i dag. Våra 17- och 18-åringar måste förstå att man måste man spela längre passningar i seniorfotboll.

– Istället fick vi kontringar på oss och våra backar tvingades springa hemåt. Som tur har vi en fantastisk målvakt i Cheptene.

Matchen blev en tät historia, med få målchanser. Spelet var ganska låst och även om Tandsbyn hade bra kontroll på skeendet, hade man svårt att på allvar dyrka upp Älgarnas defensiva linjer.

Skyttekungen Mikael Eriksson (17 mål i serien) sprang mycket och bra och hotade hela tiden, men slutprodukten från honom och hans lagkompisar fanns inte alltid där.

Jo, förutom vid ett tillfälle – då det blev nätrassel. Eriksson jobbade fram bollen, spelade in till mittfältaren Isac From, som avslutade med en bredsida till 1–0 bredvid duktige Älgarnamålvakten Eugeniu Cheptene.

Målet föranleddes av att en Älgarnaback halkade i duell med nämnde Eriksson.

– Det var tur att jag fick till ett dåligt avslut i mitten av målet, eftersom målvakten (Eugeniu Cheptene) hansade och slängde sig innan, berättar From

Älgarna tryckte på så gott man kunde på slutet, utan att kunna skapa några riktigt heta chanser. Lagets skyttekung, Araya Zerai (16 mål och trea i skytteligan), jobbade bra i första halvlek, men försvann något efter paus.

– Sett till målchanserna vann vi rättvist. Dessutom är jag väldigt nöjd med vår lagmoral. Vi såg till att hjälpa lagkompisen och jobbade för varanda, sa hemmatränaren Tony Arnqvist.

Anrika Älgarna, som har en mycket fin historia bakom sig, med spel i den näst högsta divisionen under fyra säsonger på 1950- och 60-talet, är därmed i ett svårt läge.

– Så här kan vi inte spela mot Östavall (nästa helg), avslutade Jan Nordkvist.

Matchfakta

Tandsbyn-Älgarna 1–0 (1–0)

Mål: Isac From.

Hörnor: 4–1.

Varningar, Tandsbyn: Markus Kristensson. Älgarna: Bilbo Bergquist, Deldar Ibrahim.

Domare: Anton Sjöberg.

Publik: Cirka 200.