Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tung bortaförlust för Friska Viljor – blankt set mot Hudiksvall

Inget gick Friska Viljors väg i mötet mot serieledarna Hudiksvalls FF.
Men tränaren Josip Pavic var inte alltför nedstämd efter 6-0-förlusten.
– Jag är stolt över att grabbarna. Vi viker inte ner oss, säger han.

Annons

I trettio minuter var det match på Glysis Sparbanken Arena.

Sen small det till. Inom loppet av fyra minuter hade Hudiksvall fått två straffar, gjort två mål och Friska Viljor hade fått nyförvärvet Joaquin Cerezo utvisad.

Första straffen kom i 31:a minuten, men den brände hemmalagets Pelle Lööf. 30 sekunder senare, på hörnan efter Andrew Mills straffräddning, tilldelades HuFF straff igen. I samma situation fick Cerezo fick sitt andra gula kort och Friska viljor fick spela resten av matchen med en man mindre.

Den här gången gjorde Pelle Lööf inget misstag utan slog in 1-0. Men det var inte slut där. Bara minuter efteråt sköt samme Lööf in 2-0.

Efter utvisningen tog Hudiksvall över spelet och dominansen fortsatte även i andra halvlek. I 62:a sköt Pelle Lööf in 3-0 och en minut senare gjorde Cihan Sener 4-0.

Och Hudiksvalls målkalas fortsatte. Matchen slutade till sist 6-0 efter att Cihan Sener och Pelle Lööf gjort varsitt mål till.

– Resultatet är tungt, men jag tycker man kan dela upp matchen i två delar. De 30 första minuterna där vi spelar elva mot elva. Sen är det en ny match. Vi är tio spelare, men jag tycker inte vi viker ner oss, säger tränaren Josip Pavic och fortsätter:

– Klart de gör några mål, det är inte så mycket att säga till om. Men man måste förstå att vi är nykomlingar. Gör vi en maximal insats mot ett topplag i tvåan så kanske inte det ens räcker, och då ska vi inte tala om när vi blir en man mindre.

Vad hade hänt om ni inte fått Joaquin Cerezo utvisad?

– Vi hade haft chans på poäng. Det ska krävas mycket att ta poäng av ett topplag, men så som första trettio var så tror jag vi hade haft en bra chans, säger Pavic.

Målvakten Andrew Mills utgick skadad med 20 minuter kvar att spela på grund av en lårkaka, men det ska inte vara någon fara inför mötet mot Ånge på torsdag.