Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tufft läge för IBK Härnösand efter förlust mot Sundsvall

IBK Härnösand förlorade den första playoff-matchen borta mot Sundsvall Nordic med 3-7 (1-2, 1-2, 1-3).
Läget inför returen hemma på söndag är därmed tuffast tänkbara.
– Vi har inte gett upp, det blir full gas på vår hemmaplan. Något annat räknar jag inte med, sa coachen Mikael Eriksson.

Härnösand gjorde till stora delar en bra match borta mot Nordic. Hemmalaget fick en tidig ledning men Härnösand svarade i power play då Olof Halén kunde skjuta 1–1. Härnösand fick sedan chansen att ta ledningen men Stefan Westman kunde inte förvalta det straffslag laget tilldömdes. Istället hann Nordic på nytt ta ledningen innan den första perioden var över.

– En jämn period rakt igenom, tyckte Eriksson.

I den andra perioden hann inte publiken få ned baken i bänkarna innan 2-2 bollen genom Viktor Eriksson satt i nät. Matchen fortsatte sedan att vara jämn men i slutet av mittrundan drog Härnösand på sig två utvisningar som båda kostade baklängesmål och plötsligt var det 2-4 i baken.

– Tufft naturligtvis och där fick de ett momentum, sa Mikael Eriksson.

I den sista perioden lyckades Härnösand i power play reducera till 3-4 med sex minuter kvar. Tyvärr höll laget inte ihop sista minuterna och hemmalaget kunde rycka till 7-3.

Riktigt illa med tanke på att båda matchernas resultat räknas ihop.

– De vinner rättvist men med något mål för mycket, vi har ett tufft läge inför returen men har inte gett upp på långa vägar, avrundade Eriksson.