Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tuffa tider för AIK

Annons

Mora vann söndagens toppmöte mot AIK med klara 5-1. Jobbigt för AIK på isen, och det är jobbigt vid sidan också.

Än har jag inte fått lön för december. Spelmässigt var det bara skit, sade AIK:s ende målskytt Richard Gynge och suckade.

Efter sex minuters spel i Mora tog AIK-tränaren Roger Melin time out, vid ställningen 0-0. En period senare ledde Mora med 4-0 sedan Daniel Viksten gjort tre av hemmamålen.

Det är lätt att spela just nu. Vi har ett härligt go i laget och alla vet vad vi ska göra, sade Viksten.

I AIK-lägret var det mer dystert. Richard Gynge var lagets farligaste vapen framåt. Han reducerade till 4-1 och hade också två skott i ribban bakom hemmamålvakten Lars Johansson.

Vi spelade bedrövligt försvarsspel, så får det inte se ut, sade Gynge. Skönt att vi har en ny match redan på tisdag.

AIK har nu sex poäng upp till Mora, som efter sin tionde raka seger innehar tredje och sista direktplatsen till kvalserien.

Vid sidan av isen handlar mycket om AIK:s ekonomiska situation. Sista dagen att teckna aktier i AIK Hockey AB är den 30 december. Genom bildandet av detta bolag kan AIK maximalt dra in 9,375 miljoner om alla aktier säljs. Pengar som behövs om klubben ska kunna fortsätta sin satsning mot elitserien.

Vi får information löpande men det ekonomiska läget är inget som stör oss i laget. Vi ska bara fokusera på nästa match, sade Gynge. Men lön för december har jag inte fått än. Hoppas att den kommer under måndagen, fortsatte han.

AIK-tränaren Roger Melin ville inte gärna prata ekonomi.

Det är andra som sköter den biten. Jag har så här långt fått lön även om det kanske inte kommit just den dag som var sagt. Jag tycker det ekonomiska skötts bra, sade Melin.

I tabelltoppen tog tvåan Växjö in en poäng på Leksand. Växjö vann 3-1 hemma mot Almtuna medan Leksand vann med 3-2 efter straffar borta mot Bofors.