Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tuff tävling med ett högre syfte

Annons

Under lördagen arrangerade Öbacka Boxningsklubb tävlingen "Knogmackan" i Landgrenshallen. Det var en tävling som vände sig mot "nybörjarboxare". Först ut var Adrian Prytz som gjorde sin andra match för karriären. Prytz öppnade bra och styrde matchen från start, även om han inte träffade med de mest tydliga träffarna så tog han initiativet och pressade på. En blödande näsa skapade lite bekymmer för Härnösandssonen och motståndaren, Eddie Embretzen från BK Falken, utnyttjade smart detta genom att försöka pricka näsan. Det var en jämn match och en räkning i sista sekunderna av rond tre ställde till det för Prytz som fick se sig slagen i sin andra match av en tuff Embretzen. "Vi ser bra utvecklingspotential i Adrian, och är nöjda med hans insatser." Kommenterar Öbackas Evelina Andersson.

Abdul-Malic Naleev gjorde sin första match i supertungvikten, även här mot en Falkenboxare. Öbackakillen startade bestämt och kunde med en fin främre hand styra motståndaren, Viking Söderhäll, från start. Efter en explosiv serie där Söderhäll desperat kämpade med att hänga kvar i matchen tog domaren räkning och jublet i lokalen steg till ett öronbedövande vrål. Söderhäll kom tappert ut och försökte skapa någonting men Malics fokus var totalt och det dröjde inte länge innan domaren fick ta ännu en räkning på Viking Söderhäll och därefter stoppa matchen i första ronden.

Ett nytillskott i Öbackafärgerna är Mostafa Amini, som till vardags bor och tränar i Örnsköldsvik. Mostafa fick sig en riktig genomkörare mot en tuff Stockholmare, Pa Lamin Saho, från AIK. Det var högt tempo och Mostafa kunde med god effekt använda sin snabbhet till att få in fina serier på motståndaren. Även om han blev lite stillastående och tappade flåset i sista ronden så blev det en fin poängseger för Mostafa Amini.

Jesper Pernand Ekström ställdes mot AIK-tuffingen, Sakis Giotitas. Jesper öppnade hårt och pressade Sakis med fina raka slag. Rond ett var till Jespers fördel men i rond två tappade han fokus och AIK:aren kunde vända på steken. Inför rond tre var det stor spänning men tyvärr fick matchen avbrytas då Sakis drog sönder muskelfästet i biceps. Ett snöpligt slut för Giotitas och seger för Jesper som nu har 10 vinster på 12 matcher.

Intäkterna från tävlingen gick till insamling för en av klubbens medlemmar som ska bli utvisad ur Sverige. "Vi kände att det är viktigt att stötta vår klubbkompis som kommer få det tufft i sitt forna hemland, alla bidrag är viktiga." Säger Evelina Andersson.

Linus Gustafsson

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel