Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tuff tävling för Öbacka BK i Sundsvall

Annons

Öbacka hade två boxare på plats för Norrländska Mästerskapen. Mostafa Amini och Jesper Pernand Ekström som försvarade sin titel från förra årets final.

Mostafa Amini ställdes mot BK Ängelns Erik Olsson i 64 kg. Mostafa började med en riktig kanonrond där han hade Erik i golvet redan i dr första sekunderna. Mostafa arbetar suverän med sina raka slag och straffade en jagande Olsson på alla distanser.

I rond två kom Olsson igång och Mostafa tappade greppet om matchen mer och mer. I sista ronden slutade Mostafa boxas och rörde endast på fötterna. Inte mycket gavs och mer togs. Mostafa fick se sig slagen av den tuffe Erik Olsson som nu är vidare i mästerskapet.

Jesper Pernand Ekström ställdes i direktfinal mot William Bernad från BK Falken. Det var tredje mötet mellan dessa herrar där Jesper vunnit de två tidigare. William gick från start på och försökte låsa upp Jesper mot repen. Denne rörde fint på fötterna och jobbade med att styra med vänstern och följa upp med högern.

Det var en väldigt jämn match även om Jesper blev lite för avvaktande ibland så hade han fina tydliga träffar men det var i slutändan Williams vilja att vinna som gav honom segern och Jesper fick se sig slagen i en bra match i supertungvikt

Linus Gustafsson

Näraskribent

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel