Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuff start för Hedwall

Annons

Förhandsfavoriter men båda med problem med spelet när Evian Championship inleddes.

Nu får Anna Nordqvist och Caroline Hedwall ännu mindre tid att hitta rätt igen.

Sent på fredagskvällen kom beskedet att tävlingen kortas ned till 54 hål.

Caroline Hedwall och Anna Nordqvist var båda stora svenskhopp inför tävlingen i franska Évian-les-Bains. Efter första dagens spel delar de något annat, ett mindre bra resultat och ett tufft utgångsläge. Såväl Hedwall som Nordqvist gick båda på 74 slag, tre över par och ligger nu på en blygsam delad 71:a plats.

Att man har hela nio slag upp till ledande Mika Miyazato, Japan, är ett problem. Ett annat att förutsättningarna inför helgen nu ändrats radikalt.

På fredagskvällen meddelade arrangörerna att på grund av väderlekssituationen görs ändringar. Kvalgränsen kvarstår vid att de 70 främsta går vidare - dock bara till en slutrunda.

Vinnaren utses nu efter 54 hål och inte 72, vilket gör att de båda svenskorna halkat efter betänkligt.

Med andra ord, såväl Hedwall som Nordqvist får press på sig under lördagen. TT talade med Hedwall innan beskedet väl kom. Hon misstänkte att någon förändring skulle komma att ske.

Det är bara att gilla läget och "skjuta" en bra score.

Fick mejl

Spelarna fick själva ett mejl under torsdagen om att förändringar skulle kunna komma att ske. Detta efter att torsdagens rond i franska Evian-les-Bains regnade bort.

Tävlingen har i år uppgraderats till en major och förväntningarna har därför varit stora. Det yttre förhållandena har dock ställt till det rejält och arrangörerna är hårt pressade att hinna klart den till söndag kväll.

Vi fick mejl om att vi skulle inte prata om banans skick, sade Nordqvist.

Tung dag

Men greenerna var katastrofalt dåliga. Det var som "våfflor" nu på slutet av dagen. Man såg märken av skorna.

De båda svenskorna delade också ödet att ha problem med puttningen. För Hedwall speciellt blev det en tung dag.

Det var frustrerande. Det är en sådan dag där man bara vill avsluta ronden och komma in, sade hon. Man fick helt enkelt inte betalt och det rullade inte på. Det är lätt att man blir extremt frustrerad och jag blev irriterad under ronden men kom ändå in på plus 3. Det är ingen katastrof, sade hon.

Bästa svenskor är i stället något överraskande veteranerna Sophie Gustafson och Helen Alfredsson på en delad 33:e plats efter 71 slag. Den sistnämnda i karriärens absolut sista tävling.

Mer läsning

Annons