Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tuff säsongsstart för Anundsjö – tredje raka utan seger: "Känns jättejobbigt"

Anundsjö väntar fortfarande på första segern.
Men det är inget som oroar tränaren Sergiu Tanurcov.
– Nej, absolut inte. Vi var värda minst en poäng, säger han.

Annons

Två poäng på tre omgångar gör att Anundsjö sladdar under nedflyttningsstrecket i norrtvåan. Efter 2–2 mot Timrå i premiären blev det även 0–0 mot Härnösand. Nu förlängdes den segerlösa sviten efter 0–1 mot Söderhamns FF på ett blåsigt och svårspelat Helsingehus arena.

– Söderhamn var bättre första 20 minuterna. Sedan tog vi över. Men det är fotboll och det är inte alltid det bästa laget som vinner, säger Sergiu Tanurcov.

Trots den tuffa inledningen av säsongen vill inte Anundsjötränaren använda ordet kris.

– Nej, absolut inte. Vi var värda minst en poäng och det känns jättejobbigt att inte få med sig något från matchen.

Segermålet för hemmalaget kom i den 14:e minuten. Johan Edberg satte fart i djupled och avlossade ett skott som den utrusande målvakten Leonid Groza räddade. Bollen gick ut till Niklas Holm behärskat bredsidelobbade in 1–0 till hemmalaget.

– Tyvärr släppte vi det målet. I första halvlek var matchplanen att vi skulle ta det lite försiktigt första 25 minuterna för att komma in i spelet på naturgräset. I andra gick vi upp och pressade mer.

Anundsjö brottas fortfarande med en del skadeproblem och kom till spel utan viktige lagkaptenen Joel Åman och Emil Norberg. Däremot var Igor Petsch tillbaka och svarade för ett piggt inhopp.

Men Anundsjö skapade inte en enda rejäl målchans första 45 minuterna.

Det blev dock en rejäl uppryckning efter pausen.

Några omedelbara vassa attacker skapades också. Serghei Mansour – som tillsammans med Luiz Vasquez var bäst hos Anundsjö – frestade med ett skot som Simon Elgh räddade med hjälp av stolpen.

Annars var det mest på inlägg, hörnor och långa inkast som det blev farligt på. Oskar Lindmark hade också ett skott som målvakten fick sträcka sig ordentligt på.

– Det var trots allt ett steg framåt. Och fortsätter vi med samma inställning och spel kan vi bli ett topp fem-lag, säger Sergiu Tanurcov.