Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tuff medaljtävling för Öbacka BK i Stockholm Box Open

I helgen som var tog sig Öbacka Boxningsklubb från Härnösand till Stockholm för att utmana i den återupplivade Stockholm box Open.
Med sig hade klubben Ermias Yosief Simon, Mustafa Husseini och supertungviktaren Jesper Pernand Ekström.

Väl på plats var det svårt att få motstånd till alla så Ermias gick upp från 48 kilo till 52 kilo i Ungdom B och både Jesper och Mustafa gick upp från B-klass till A-klass.

Ermias började starkt i rond ett och kunde arbeta bra från distans med raka fina slag och bra fotarbete. Motståndaren, Melvin Zakholi från Örebro BK, var en tuff och stark kille som pressade Ermias med tunga krokar. Ermias ork tröt redan i första ronden och han fick gå på defensiven i de resterande ronderna. Melvin pressade på starkt och det blev en genomkörare för Ermias i sin andra riktiga match för karriären och en förlust med 3-0.

Efter en tuff semifinal så ställdes Jesper i finalen mot en gammal antagonist, Goran Babic från Djurgården, där Jesper hade 1-0 i matcher. Babic kom in med enorm energi och revanschlust och det var ett väldigt högt tempo i supertungvikt. Jesper glömde helt bort sin distansboxning och hamnade i ett regelrätt slagkrig med Djurgårdens pitbull Babic, som var den bättre boxaren för dagen och Jesper fick se sig slagen med 3-0 och tog med en silvermedalj hem till Härnösand.

Mustafa Husseini ställdes mot Hammarbys Alan Zangamna, rankad femma av Svenska Boxningsförbundet i 57 kilo. De möttes i 62 kilo. Alan är med sina 17 matcher väldigt rutinerad och trots endast sex matcher innan så håller Mustafa hög klass och tränarna kände sig säkra på att han skulle klara av det bra. Det var högt tempo från start och Mustafa kontrade fint och svarade bra på Zangamnas attacker. Dock så var det första gången med tre minutersronder och det tog hårt på Mustafa som, med stort hjärta, krigade sig igenom hela matchen. Förlust med 3-0 mot Hammarbys gentleman Alan Zangamna.

"Vi visste att det var en svår match men kände oss säkra på att Mustafa skulle klara av utmaningen. Vi är väldigt stolta över prestationen och ser en ljus framtid för denne talang, han gjorde en väldigt bra match och fick en bra erfarenhet för framtiden." Säger Öbackas tränare, Evelina Andersson som lovordar tävlingen och hoppas att den ska växa tillbaka till gammal storhet.

Öbacka Boxningsklubb tävlar härnäst i Draken Box Cup 9/11 i Sundsvall. Även den en återupptagen tävling som ni inte vill missa!

Linus Gustafsson

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel