Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trollsås: "Jag blir nästan gråtfärdig"

Det var en tagen Anders Trollsås, vd i Modo Hockey, som pustade ut i omklädningsrummet efter matchen.

– Just nu känns det bra, men när jag vaknade upp i morse hade jag hellre varit nia eller tia i elitserien, säger Trollsås.

Annons

Modo Hockeys säsong har varit en berg-och-dal-bana av sällan skådat slag. Den slutade lyckligt – spelarna hyllades som hjältar på isen efteråt – men det var också en hårsmån från att föreningens framtid förändrades dramatiskt.

– Det är klart att självförtroendet trubbats av, säger Anders Trollsås. Man är inte så kaxig, det är en sak som är säker. Men det var kanske det som gjorde att vi redde ut det till slut, att ödmjukheten kom tillbaka. Jag tycker att man såg det ute på banan också.

Hur kaxig är man nu efteråt?

– Inte alls. Just nu är man bara otroligt glad och tacksam. Jag stod just och tänkte på min kollega Stefan Jonsson i Södertälje. Jag pratade med honom innan matchen, och det är inte roligt för honom just nu.

Om Modo hade halkat ner till allsvenskan, hade det – som sagt – inneburit stora förändringar. Det har inte minst snackats om ett intäktstapp i trakterna kring 40 miljoner kronor.

– Jag har ingen aning om vad det hade inneburit i kronor och ören. Men man kan säga att det hade inneburit helt andra förutsättningar för vårt hockeyspelande. Eller åtminstone för vårt a-lagsspelande, säger Trollsås och fortsätter:

– Ibland får man ju känslan av att allt skulle vara förbi om vi åkte ut, men så är det ju inte. Även om vi hade misslyckats i dag hade vår hockey satt igång igen i augusti-september nästa år och våra 350 barn hade stått på isen och vi hade kämpat på.

Kan det vara bra att ni gjort en vända och fått ett stålbad i kvalserien?

– Så kanske det är, när vi orkar göra ett bokslut efter det här kanske vi kommer att tycka att det var en bra väg att gå. Men i morse hade jag gärna varit nia eller tia i serien. Det har varit tuffa veckor...

Får vi se några större förändringar i föreningen?

– Det är möjligt att det kommer att bli förändringar, men det behöver nödvändigtvis inte bli några stora. Vi har varit inne i ett förändringsarbete ett längre tag nu. Men först och främst ska vi göra ett bokslut.

Inför kvalserien räknade Modo med ett snitt på 5 000 åskådare per hemmamatch. I går var det fullsatt – och det blev ett snitt på 6 000 till slut.

– Men vad det innebär i pengar kan jag inte säga just nu. Det är ingen jätteuppsida i det här, det är dyrt resande och dessutom har vi reat ut många biljetter på vägen fram, säger Trollsås som hyllar publiken:

– Vilket fantastiskt tryck det var i hallen, alla kom och stöttade oss när vi som mest behövde det. Jag är evigt tacksam för det och jag blir nästan gråtfärdig nu när jag tänker på det.