Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trist slut för skyttekungen

Först satte han 1–0 till Frånö på straff, men slutet blev mindre roligt för Frånös Anthony Allison. Tio minuter före slut fick han kvällens andra gula kort och fick lämna planen.

Annons

Toppmötet mot FV slutade 1–1 och det var på det stora hela ett ganska rättvist resultat.

– Jag skulle vara nöjd om det inte vore för deras kvittering. Bjuder vi på ett sådant mål, ja då måste vi göra två mål och det är inte lätt mot ett lag som FV, sa Frånötränaren Jan Nordqvist.

Ja, gästernas kvittering kom aningen oväntat, Erik Olofsson knorrade in en vänsterhörna.

– Jag är nöjd med poängen, även om jag tycker att vi hade lägen för att avgöra före paus. I andra halvlek blev laget alltför utspritt för vi skulle skapa fler chanser. Det blev mycket kamp och mindre spel, sa L-G Eriksson, FV-tränaren.

Dessförinnan hade hemmalaget gjort 1–0 på straff den satte Allison själv, resolut placerad, vänster om Joakim Westerlund i målet.

Frånö öppnade bäst och höll i taktpinnen så länge laget orkade ta löpningarna i djupled, gästerna kom dock alltmer och FV hade helt klart betydligt mer anfallsalternativ än hemmalaget som slog de flesta bollarna på Allison som var oerhört farlig i djupled.

De första 45 minuternas bästa chans förutom målen då, var Erik Olofssons klockrena ribbträff. Frånö hade också ett farligt inspel som så när Allison fått kontroll på.

Efter paus jämnade åter spelet ut sig och under den andra halvlekens senare del kom Frånö tillbaka, chanserna var dock få. Hampe Lindberg blev frispelad men skottet var för tamt. Dessutom svarade Allison för en vass rusch, men avslutet resulterade inte.

I Frånö var Marius Calin bäst, även backkollegan Fredrik Wiking stabil. Framåt krävde Anthony Allison ständigt bevakning och Inhoppande ytterbacken Sune Näsholm var en pigg bekantskap.

I FV handlade det om mittbacken Ian Evans, kraftverket på mitten Johan Westin, samt Erik Olofsson och Albert Kargo på topp.