Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trist och tillknäppt på svårspelad Olympia

Ett trubbig lag mot ett försvarsinriktat lag på en dålig plan.
Kul match? Nej, inte ett dugg.
Men vädret var fantastiskt.

Nej, Anundsjö mot Söderhamn var ingen höjdartillställning trots storpublik och strålande väder. I stället kom allt eftersnack från 1–1-matchen att handla om den dåliga planen.

– Vi vill rulla boll och hålla den efter backen, men nu studsade den bara, säger Anundsjös målskytt Ahmad Khreis.

– Det är svårt att vara konstruktiv när planen är så här dålig, det bara studsade och då fick vi lyfta i stället, säger Khreis anfallskollega Martin Åberg.

Det passade Söderhamn utmärkt som parkerade bussen i eget straffområde under den första halvtimmen och trots massivt spelövertag och många hörnor lyckades inte ett trubbigt och uddlöst Anundsjö skapade något av värde. Och i stället, under ett av få Söderhamnsanfall, blev det virrigt värre i Anundsjös straffområde och Omar Guidji kunde skyffla in ledningsbollen.

Rättvist? Nej. Oväntat? Inte särskilt. Anundsjö var trubbigt och uddlöst och fastnade hela tiden i Söderhamns kompakta försvar, samtidigt som hälsingarnas ende egentlige offensive spelare, Guidji, sprang hål i AIF-försvaret.

Efter det målet jagade och jagade Anundsjö en kvittering men hittade inga konstruktiva vägar och det slutade allt som oftast med långa lyftningar.

– Vi har mött Ånge, Mariehem och Söderhamn här på Olympia och det är lag som inte vill föra matcher, de är här för att försvara sig. När planen är så här får vi ingen fördel, säger tränaren Robert Bergström.

Men till slut fick Anundsjö utdelning, en turlig sådan och målet var en kopia på Söderhamns ledningsmål. Bollen damp ner i Söderhamns straffområde och Khreis lyckades vända in kvitteringen.

Efter det tog matchen fart och Anundsjö hade ett par jättelägen till en trepoängare då bland annat Modou Saine nickade i stolpen.

– Vi fick luft och energi efter kvitteringsmålet och gick för tre poäng, men man får vad man förtjänar, säger Bergström och fortsätter:

– Vi hade inget bra duellspel och deras ledningsmål berodde på ett dåligt försvarsspel, så det är inte mycket att säga om den här poängen. Mot lag som Söderhamn gäller det att få ledningsmålet och tvinga dem att kliva upp.

Anundsjö har fortfarande skadebekymmer och har i princip gått runt på tolv spelare de senaste matcherna. Laget har räknat bort Martin Dimoski under våren, Toby Davis är inte spelklar till söndagens match och en sliten Christoffer Milde och skadedrabbad Luis Vasquez satt på bänken och Viktor Mellbin som varit sjuk var heller inte spelklar.

– Det är bara jobba vidare, mycket mer finns inte att göra, säger Bergström.