Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trippelmord kan ej bevisas

Annons

Det går inte att bevisa att en dansk 53-årig kvinna faktiskt är skyldig till giftmord på svärmor, exmake och hyresgäst. Det slår en dansk åklagare fast och nöjer sig med att i stället åtala kvinnan för mordförsök på och misshandel av en fjärde person, kvinnans sambo.

Ursprungligen utredde polisen kvinnan för trippelmord, I april 2006 hittades kvinnans svärmor död och bara några veckor senare dog kvinnans dåvarande man. I oktober 2008 avled kvinnans hyresgäst, en 53-årig man.

Polisens största problem har varit att man inte via obduktion kunnat fastställa vad personerna avled av eftersom de kremerats.

Åtalet handlar nu i stället om att kvinnan misstänks för upprepade giftmordsförsök mot sin sambo under 2008. Hon ska också ha slagit honom i huvudet med en stavlampa och skurit honom i ansiktet vid flera tillfällen.