Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckad helg i Sollefteå när den årliga trippeln genomfördes: ”Det har varit superroligt!”

Cykling i fredags, simning i lördags och så avslutningsvis lite löpning under söndagen – det var så det såg ut i Sollefteå i helgen när Sollefteåtrippeln traditionsenligt gick av stapeln.

Annons

Heldag i Stadsparken i Sollefteå när den sista delen av helgens trippel gick av stapeln.

Strålande väder, härlig stämning och imponerande prestationer. Ungefär så skulle man kunna beskriva den gångna helgen i Sollefteå där den årliga Sollefteåtrippeln gått av stapeln.

Tre lopp har genomförts och det hela började i fredags med det 45 kilometer långa Forsmotrampet innan det under lördagen var dags för Flottarsimmets 900 meter. Under söndagsförmiddagen avslutades sedan trippeln med det 10 kilometer långa Broloppet.

Ovan nämnda distanser är de tre som ingått i trippelns tävlingsklass, men varje del har även haft alternativa sträckor där man, med eller utan tidtagning, har kunnat delta på valfri nivå.

Starten i Sollefteåtrippelns avslutande del.

Under söndagens Brolopp avgjordes det vilka som skulle stå som segrare av årets trippel och på herrsidan stod det vid målgången klart att det blev Vilhelmina-killen Tomas Mikaelsson.

Under fredagens cykling klarade han av loppets 45 kilometer på tiden 1:15:30 och söndagens 10 kilometer långa Brolopp sprang han på tiden 34:35, vilket räckte för seger i trippeln.

Vilhelminas Tomas Mikaelsson går i mål som tredje man på 10 kilometer men som slutlig segrare i trippeln.

Vinnare av själva Broloppet blev dock Härnösandklubben Brännans IFs Aklilu Habtom som sprang på den imponerande tiden 33:01, en sekund från målet att klara det på 33.

Brännans Aklilu Habtom efter första varvet av två under Broloppet 2016.

På damsidan var det Sollefteå skidors Julia Jansson som både sprang snabbast och tog hem hela trippeln. Det efter att hon inlett med vinst i fredagens cykling där hon efter 45 kilometer rullade över mållinjen på tiden 1:22:03.

– Det gick jättebra och tiden är jag nöjd med. Det var min första tävling någonsin med en racercykel också. Jag har kört Sollefteåtrippeln förut, då med mountainbike, men i år blev det med en racer och under loppet så tänkte jag att jag skulle försöka få några bra ryggar för att lära mig litecykelregler längs banan, skrattar hon och fortsätter:

– Typ hur man ska göra för att släppa förbi folk och sådär. Och det gick ju rätt bra.

Därefter väntade lite kort återhämtning innan det redan under lördagseftermiddagen var dags att hoppa i älven för att simma Flottarsimmet på 900 meter.

– Simningen kändes också bra. Jag är jättenöjd med att jag crawlade hela vägen. Jag har varit skadad i ett knä i två år och simmade endel som träning, men då bara i pool. Jag tror att jag nu simmade fortare än jag tidigare gjort i alla fall, så det var roligt.

Julia Jansson går i mål efter 10 svettiga kilomter på tiden 40 minuter och 17 sekunder.

Under söndagen fortsatte Julia Jansson sedan att gå från klarhet till klarhet och avslutade trippeln imponerande när hon sprang det 10 kilometer långa Broloppet på tiden 40 minuter och 17 sekunder.

– Är jättenöjd med den tiden. Jag har inte sprungit en löptävling på väldigt länge och det är först och främst helt underbart bara att kunna springa igen och sen såklart att få tävla, som är bland det roligaste som finns, säger hon och fortsätter:

– Men det var kvavt idag, så jag hade en flaska med vatten i varvnigen som jag var tvungen att hälla över mig. Det är nästan värst för huvudet när det är såhär varmt, man blir så dåsig i skallen.

Hur tänkte du då, med upplägget i värmen?

– Jag försökte tänka att jag skulle göra mitt eget lopp och hitta ett snabbt men bekvämt tempo för att orka hela vägen. Jag sprang första varvet tillsammans med Madde Norman (I 21 IF) och sen i varvningen försökte jag att fortsätta hålla uppe tempot, så då hängde jag på några grabbar. Sen var det bara att köra 100 % i mål, säger hon med ett leende.

– Och det gick ju bra, så jag är supernöjd. Med hela helgen.

Julia Jansson kommer, tillsammans med Madde Norman, in för varvning och påfyllning av vätska.

Detta var andra gången Julia Jansson ställde upp i Sollefteåtrippeln och segern firar hon hemma i Östersund med en god köttbit på tallriken.

– För några år sedan var det några av mina klubbkompisar som vann hela trippeln och då tänkte jag att ”där vill jag också stå någon gång”och det gör jag nu. Det är verkligen jätteroligt att nu få stå högst upp på prispallen!

Gemensam uppvärmning framför scenen innan helgens sista lopp.

Förutom tävlingsklasserna har alltså helgen även innehållit motionsklasser med och utan tidtagning och Broloppet gick även att springa ett varv á 5 kilometer.. Hela kalaset avslutades sedan under söndagseftermiddagen när även de minsta fick visa vad de gick för i ”paprICA-loppet” på 500 eller1000 meter.

Uppvärmningen skedde gemensamt framför scenen och i mål fick alla tappra deltagare ta emot medalj, frukt och såpbubblor innan de flesta med största sannolikhet styrde kosan mot badstranden för att svalka sig istället.

Målgången med medaljutdelning.

Mer läsning

Annons