Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trevligt midsommarfirande med många aktiviteter i Folkets Hus i Rö

I år hade vi vädergudarna på vår sida. Solen sken från molnfri himmel och det var nästan för varmt i solen.

Annons

Strax före kl. 12 började våra musiker spela för att välkomna den strida ström av människor som kom till festplatsen. Detta gör att feststämningen går i topp. Vår ordförande Mona Nixon väntade några minuter med att hälsa välkommen tills Birgers traktorvagn med barn från Finsvik-Källsand hade anlänt. Därefter tog vår lekledare Carina Norberg hand om programmet. Tillsammans med sina spelkvinnor och män stämde hon upp i en sommarmarsch och midsommarstången, som lövats och nu prytts med blommor, bars på starka armar runt planen och sattes på plats. I år var det många, både stora och små som dansade och vi hade lika trevligt som alla år tidigare. Vi fick dansa både kända och nya ringlekar där Carina först visade hur det skall gå till. Dansen avslutades med en hejdundrande raket för att hälsa sommaren välkommen! Vi tackar Carina och hennes medhjälpare för att de i flera år medverkat till att hålla de fina gamla traditionerna vid liv.

Efter dansen fylldes Folkets Hus med fikasugna besökare. Andra var ute och roade sig med de olika aktiviteterna. Många prövade lyckan både vid chokladtombolan och vanligt lotteri där innehavare av lotter med slutsiffrorna 00, 0 och 5 kunde välja vinst från tre stora vinstbord inne på Folkets Hus. Många var det också som prövade sina kunskaper med en tipspromenad. Efteråt smakade det säkert gott med en varmkorv. De som stod i de olika stånden, sålde lotter och fixade fikat hade det både trevligt och stressigt. På senare år har de duktiga spelkvinnorna och männen även spelat en stund efter dansen vilket uppskattas och gör att trivseln ökar. Firandet avslutades med sedvanlig prisutdelning till de bästa pilkastarna och de med bästa resultat på tipsrundan.

Rö Folkets Hus och Byalagsförening tackar alla besökare samt alla som bakat och ställt upp på annat sätt även detta år för att skapa ett trevligt midsommarfirande och ge oss ekonomiska förutsättningar att kunna fortsätta driva Folkets Hus och därmed förhoppningsvis även midsommarfirande 2020.

Birgitta Stattin

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel