Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tredje raka för Brynäs

Annons

Oavgjorda Brynäs har blivit segermaskinen Brynäs. Tredje raka trepoängaren kom hemma mot Rögle, seger 6-1.

Tack vare segrarna har Brynäs i racerfart avancerat till sjätte plats i tabellen.

Rögle kom till Gävle med stukat självförtroende, hade en poäng på fem matcher innan torsdagens match. Det syntes tydligt. Skåningarna spelade ängsligt och förmådde egentligen inte skapa något alls framåt och uppträdde darrigt i försvarspelet, gav Brynäs både ytor och tid.

Magnus Kahnberg slog an takten för hemmalaget när han bröt mellan Rögles backar på offensiv blå linje, satte fart fram mot målvakten Cristopher Nilstorp. Kahnberg gjorde en så kallad stoppfint innan han lyfte upp en backhand i krysset.

Nådastötarna för Rögle kom i sjuttonde mitten av första perioden när Brynäs gjorde två mål inom 21 sekunder. Andreas Dackell och Eero Somervuori samarbetade vid båda målen, gjorde varsitt. Ridå för Rögle.

Rögles tränare Gunnar Persson har mycket att fundera på. Rögle skulle verkligen behöva en Kenny Jönsson som kunde visa vägen i det defensiva spelet.

Brynäs är inne i en mycket positiv period. 15-2 i mål och nio poäng på de tre senaste matcherna.