Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tredje hembygdsboken från Högsjö – foton efterlyses

När Utansjö bruk i Högsjö lades ned 2008, har jag hembygdsforskat på dess by med omnejd och samlat på mig källmaterial, allt ifrån domböcker till lokaltidningarna Västernorrlands Allehanda och Nya Norrland.

Det är ett mycket intressant och spännande arbete som ständigt pågår och det har blivit mer material än vad jag hade förväntat mig.

Forskningen har resulterat till två hembygdsböcker (2013 och 2017) och nu är den tredje och kanske mest intressanta under arbete, en fotobok från Utansjöbygden som går under arbetsnamnet "Utansjö för inte så länge sen".

Närmare 70 personer med anknytning till Utansjöbygden har ställt sina fotoalbum till förfogande och det är som ni säkert förstår, en riktig bildskatt. Man kan aldrig få för mycket av bilder från vår bygd varför jag efterlyser flera bilder till mitt projekt.

Många bilder har legat uppe på hemsidan men till denna bok kommer många andra bilder att lyftas fram som inte har publicerats tidigare, vare sig på hemsidan eller Facebook.

Boken kommer att vara i A4-format på 160 sidor och en upplaga på 100 exemplar och i skrivande stund är 90 förhandsbokade men upplagan kan givetvis utökas beroende på löpande förhandsanmälan.

Har du några gamla fina fotografier från Utansjö med omnejd, tveka inte att höra av dig genom att göra ett besök på hemsidan www.utansjo.se eller www.facebook.com/utansjo

Tony Korpenklo

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel