Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Treåring befaras död i villabrand

En treårig flicka befaras ha omkommit i en kraftig villabrand utanför Mjölby i natt. Totalt fick elva personer föras till sjukhus med chock- och rökskador.

Larmet om branden kom vid halv tre-tiden på natten. När räddningstjänsten kom fram var nedre våningen övertänd och det slog ut lågor från fönstren. Elva personer hade tagit sig ut ur huset och fick föras till sjukhus med chockskador och rökskador, enligt räddningstjänsten. Kvar i huset befarades dock ett barn befinna sig.

Rökdykarna försökte gå in i huset, först via nedre våningen och sedan via stegar. Men de fick backa, säger Jan Ström, jourhavande räddningsledare vid Mjölby räddningstjänst, till TT.

Enligt vakthavande befäl vid polisen i Östergötland är det en treårig flicka som befaras ha omkommit i branden.

Släckningsarbetet pågick fortfarande vid åtta-tiden på morgonen. Under natten fanns det risk för att branden skulle sprida sig till ett annat boningshus 25 meter bort, men räddningstjänsten lyckades begränsa branden.

Trähuset totalförstördes. Det är ännu oklart hur branden har startat, men polisen kommer så snart det är möjligt att genomföra en teknisk undersökning.