Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre veckors spädbarn hittad

Räddningsarbetare har hittat ett tre veckor gammalt spädbarn levande i spillrorna efter förra veckans förödande jordskalv, rapporterar fransk radio.

Uppgifterna om räddningen var dock knapphändiga och det framgick inte av nyhetsbyrån AFP:s rapport - som i sin tur byggde på franska radions - exakt när flickan ska ha hittats.

Enligt de franska räddningsarbetarna hittades flickan i ett hålrum under ruinerna av ett hus i staden Jacmel, på ön Haitis södra del. Det ska ha tagit fem timmar av mödosamt grävande innan räddningsarbetarna nådde fram till barnet.

En släkting till flickan har sagt till radiostationen att spädbarnets namn är Elisabeth och att hon är 23 dagar gammal. Den franska radion rapporterade sedan att barnet efter omständigheterna verkade befinna sig väl och att hon förts till ett amerikanskt fältsjukhus i närheten.