Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre veckors återhämtning

Annons

Den italienske premiärministern Silvio Berlusconi behöver tillbringa minst ytterligare en natt på sjukhuset efter gårdagens attack då han bröt näsan och fick två tänder utslagna, meddelar hans personlige läkare Alberto Zangrillo.

Zangrillo sade också att det kommer att ta minst tre veckor för Berlusconi att återhämta sig efter överfallet.

Vid sjukhuset San Raffaele i Milano, där han vårdas; har en banderoll satts upp vid entrén med orden "Bli bra snart premiärminister Berlusconi. Äkta Italienare Står Alltid Bakom Dig."

Angriparen, den 42-årige Massimo Tartaglia, befinner sig hos polisen. Enligt den italienska polisen har Tartaglia haft en psykisk sjukdom.

Enligt nyhetsbyrån Ansa ska Tartaglias far ha försökt ringa Berlusconi på sjukhuset, men samtalet släpptes inte igenom till den italienske premiärministern.

Gårdagens attack inträffade när Berlusconi var på väg tillbaka till sin bil efter mötet. Då drogs han in i en upphetsad diskussion med en man i publiken. Medan tv-kameran tillfälligt var riktad åt ett annat håll slog mannen premiärministern i ansiktet. Han slungade också en gipsmodell av stadens katedralen mot premiärministern. Berlusconi sjönk ihop i sina livvakters armar och trycktes med milt våld snabbt in i bilens baksäte.

En uppenbart chockad Berlusconi stirrade med uppspärrade ögon ut genom vindrutan innan bilen körde iväg till ett sjukhus. Han var nedblodad i stora delar av ansiktet.