Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre tävlande ska bli två i "Idol"

Annons

Från auditionångest till semifinal. Den nionde säsongen av "Idol" närmar sig sitt slut. På fredag gör tre förvånade tävlande upp om två eftertraktade finalplatser.

Varje gång jag har gått vidare har känts som en bonus, säger Erik Rapp.

På fredag väntar semifinal mot Elin Bergman och Kevin Walker. Men stämningen i trion har inte blivit tävlingsinriktad för det - tvärtom.

Vi stöttar varandra, intygar Kevin Walker. De andra håller med: Att vinna vore kul men känns inte som ett måste. "Idol" har varit en musikalisk resa mot något efteråt. Vem som än röstas ut koras minst trea, och en karriär som musiker har gått från dröm till mål för dem alla tre. De vet att de vill och kan skriva egen musik, även om de inte hamnar högst på prispallen. Man kanske vill landa lite, hämta andan, men sedan vill jag börja spela in egna låtar, säger Kevin Walker.

Gör olika saker

TT: Varför har folk röstat fram just er?

Jag tror att folk gillar oss för att vi gör helt olika saker. Vi sticker ut från det som varit "Idol" tidigare, säger Erik Rapp. Själv gissar han att han har fått röster för sin förmåga att "gå in i numren", med sång och uttryck som samspelar.

Elin Bergman tror också på sin scenutstrålning.

Jag visar vad jag känner och tänker på scen. Folk får en tydlig bild av mig, och det är lättare att tycka om någon man lärt känna.

"Idol" har varit en omtumlande upplevelse, med motgångar och framgångar. Juryn har sagt sitt, publiken sitt.

Varje vecka är en utmaning, säger Kevin Walker. Jag har lärt mig mycket om mig själv.

Inte anpassa sig

Efter månader i rutan känns deras namn igen. Semifinalisterna tycker att det är kul att fungera som förebilder, men att man inte ska anpassa sig.

Det blir töntigt om man anstränger sig för att vara en förebild. För mig är det viktigt att få berätta om vem jag är, säger Erik Rapp. Om folk ser upp till mig är det mest en stor klapp på axeln, säger Kevin Walker.

På fredag ska de tävlande sjunga sina auditionlåtar, de som banade väg för en guldbiljett, igen.

Det ska bli kul att höra var man hamnat, tycker Elin Bergman. På audition var man så nervös.

"Idol" sänds klockan 20 på fredagen i TV 4.

Mer läsning

Annons