Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre nya medaljörer i OS 2000

Det är drygt nio år sedan OS i Sydney avgjordes - men i dag blev tre nya friidrottsmedaljörer klara. Detta sedan den Internationella olympiska kommittén (IOK) slagit fast medaljordningen på damernas 100 och 200 meter och i längdhopp. Anledningen är amerikanskan Marion Jones dopningserkännande för två år sedan.

På 100 meter bestämde IOK att det inte kommer att delas ut något guld. Silvermedaljören Katerina Thanou, Grekland, har varit inblandad i dopningsaffärer och IOK vill inte ge henne guldet. I stället blir det två silvermedaljörer - Thanou och Tanya Lawrence, Jamaica, som var trea för nio år sedan. Loppets fyra Merlene Ottey vinner brons. Ottey tävlade då för Jamaica, men representerar nu Slovenien.

IOK gav Jones guld på 200 meter till tvåan i loppet, Pauline Davis-Thompson, Bahamas. Susanthika Jayasing, Sri Lanka, uppgraderades till silver och Beverly McDonald, Jamaica, får brons. I längdhoppet gick Jones brons till ryskan Tatjana Kotova.