Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre nya i Sollefteå HK

Nu kan Sollefteå Hockey presentera sina första förvärv inför den kommande säsongen i division 1.

Tre spelare har skrivit på övergångshandlingarna och det handlar om en back och två forwards som Sollefteå HK plockar från Kramfors respektive Örnsköldsvik.

Spelarna i fråga är backen Fredrik Larsson och forwarden Jonas Andersson från Kramfors Alliansen och från Örnsköldsvik kommer Ludwig Niederbach.

– Det är unga, ambitiösa spelare som vi hoppas ta ytterligare ett steg i utvecklingen hos oss, säger Martin Söderqvist i Sollefteås sportkommitté.

Fredrik Larsson är 18 år, högerskytt, och det var under kvalserien den gångna säsongen som Sollefteå fick upp ögonen för honom.

– Fredrik är målinriktad och helt klart en framtidsspelare, fortsätter Martin.

Från Kramfors tar Sollefteå även Jonas Andersson, 19 år, som spelar center och beskrivs av Martin Söderqvist som spelskicklig och en mycket duktig tekare.

– Jonas gjorde närmare 30 poäng för Kramfors den gångna säsongen och det är minsann inga dåliga siffror. Han blir en tillgång för oss.

Jonas Andersson har gjort tre säsonger i Kramfors dit han kom säsongen 2009/2010 från Valbo.

Slutligen har även Ludwig Niederbach, 18 år, från Örnsköldsvik skrivit på och det är en storvuxen forward som i huvudsak spelat juniorhockey och i vintras hade han Lars Karlin som tränare. Karlin som den här säsongen ska träna just Sollefteå.

– Lars har bra koll på Ludwig och ser honom också som en framtidsspelare. Det som känns väldigt bra med de här förvärven är att det är unga och hungriga spelare som vill vara med och tävla på varje träning.

Sollefteå Hockey jobbar intensivt med att se över spelartruppen inför kommande säsong och fortfarande är det många frågetecken som måste rätas upp innan allvaret börjar.

– Vi jobbar med att behålla spelare och kontraktera nya. Men det är inte helt enkelt genom att vi konsekvent inte försöker locka med pengar. Det är andra faktorer som vi försöker hjälpa till med.

Sollefteå har fler spelare på gång enligt Martin Söderqvist:

– Men vi avslöjar inga namn förrän det är klart.