Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre Kronor föll mot Ryssland i Channel One Cup

I ett första slags OS-genrep möttes två av favoriterna i turneringen, Sverige och Ryssland, i Channel One Cup i Moskva på torsdagen. En match som Sverige fick se sig besegrade i.

Två månade kvar till OS i Sydkorea, där de främsta spelarna som finns med kommer från spel i KHL då NHL-spelarna stoppas från deltagande.

När Sverige och Ryssland möttes på torsdagen var det med stora delar av de trupper som de förmodligen kommer att spela med i OS.

Matchen inleddes med svenskt övertag, där Sverige halvvägs in i den först perioden tog ledningen med 1–0 via Fredrik Pettersson.

Kort därefter såg Ryssland till att utjämna matchen till 1–1 genom Sergej Kalinin, och den första perioden slutade lika.

Samme Kalinin gav sedan Ryssland ledningen i den andra perioden, och trots många fler ryska chanser lyckades Ryssland inte få in fler puckar under den perioden, tack vare Viktor Fasth som höll tätt mellan de svenska stolparna.

I den tredje perioden såg Ryssland till att upprepa sina bedrifter från den första och andra.

I en situation framför Sveriges mål tilldömdes Ryssland straff efter att Magnus Nygren ska ha skyfflat bort pucken med hjälp av händerna.

Straffen sattes av ryssarna, och Ryssland ledde därmed med 3–1.

Trots gedigna försök där Sverige hämtade sig något, lyckades de inte sätta några fler puckar. Matchresultatet fastställdes till 3–1 till Ryssland.

Tre Kronor har under fredagen spelledigt och möter sedan Sydkorea på lördag.