Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre häktade för vapensmuggling

Annons

Två män och en kvinna häktades på lördagen i Göteborg, misstänkta för grov smuggling sedan polisen beslagtagit en större mängd vapen från Balkan.

Det var i veckan som polisen slog till mot en bil när den ankom till Göteborg. I fordonet hittades fem automatvapen av typen Kalasjnikov, elva pistoler och en mängd ammunition.

Det är ett rejält tillslag, det är ingen tvekan om att det rör sig om ett grovt brott. Något som också är försvårande är att det enligt oss är rätt uppenbart att vapnen skulle gå ut till kriminella kretsar i Göteborg, uppgav kammaråklagare Thomas Eliasson, vid internationella åklagarkammaren, till TT på fredagen.

I den så kallade kurirbilen fanns en 33-årig man och 39-årig kvinna, båda medborgare i Bosnien-Herzegovina, samt en 46-årig man, som beskrivs som huvudmannen, boende i Göteborg. De tre och en 33-årig kvinna, som grep i samband med husrannsakningar, anhölls senare.

På lördagen häktades de bägge männen, på sannolika skäl misstänka för grov smuggling och grovt vapenbrott. En av kvinnorna häktades för grov smuggling och häleri medan den andra försattes på fri fot.

Några närmare detaljer om vem som har häktats för vad kan jag inte ge i nuläget, säger Björ Blixter, polisens presstalesman.

Mer läsning

Annons