Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre fällande domar efter bråket på Hullsta gård

Tre ungdomar dömdes och två friades av de fem som åtalats efter det tumultartade bråk som utbröt vid ungdomsdiskot på Hullsta gård i december.

Hullsta gård brukar arrangera ungdomsdisko med 15-årsgräns en gång i månaden. Vid det disko som ordnades i mitten av december förra året utbröt fullt slagsmål och arrangörerna tvingades stänga.

Bråket fortsatte sedan ute på stan och fem eller sex polispatruller hade fullt upp att återställa ordningen.

Fem ungdomar har åtalats för misshandel och våld mot tjänsteman. För två unga män innebar domen att åtalet ogillas medan tre ungdomar fått en fällande dom.

En ung man har dömts till ungdomstjänst på 35 timmar för våld mot tjänsteman. Han döms för att ha sparkat mot huvudet på en ordningsvakt när denne ingrip vid bråk och stod på knä för att sätta handfängsel på en kille. Den dömde ska även betala 500 kronor till brottsofferfond.

En ung kvinna har dömts till ungdomstjänst på 30 timmar för misshandel. Hon döms för att ha utdelat ett knytnävsslag som träffade ögat på en annan ung kvinna. Den dömda ska även betala skadestånd på 5 550 kronor till den misshandlade kvinnan samt 500 kronor till brottsofferfond.

En tredje som döms efter bråken vid ungdomsdiskot är en ung man vars dom lyder på villkorlig dom och 40 dagsböter om 50 kronor för misshandel. Den unge mannen har fyllt 18 år och får därför inte dömas till ungdomstjänst. Även han ska betala 500 kronor till brottsofferfond.

/Allehanda.se