Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre dubbelsegrare på Solvalla

Annons

Trion Kenneth Haugstad, Ulf Ohlsson och Timo Nurmos tog två V75-segrar var på Solvalla på söndagen.

Ulf Ohlsson och Timo Nurmos hade gott samarbete under söndagen. Tillsammans med Castor Boko segrade de i den sjätte avdelningen. Det blev den duell man på förhand trodde, Castor Boko i ledningen och Riff Kronos, Veijo Heiskanens kapable fyraåring i dödspositionen. Över upploppet stod det och vägde, men när mållinjen skars hade Castor Boko huvudets marginal till sin fördel. Segertiden blev för årstiden mycket fina 1.12,2 över 1640 meter autostart.

Med 300 kvar trodde jag vi skulle vinna enkelt, men Veijos häst var verkligen otroligt bra. Min häst visade skalle och det var glädjande att han höll hela vägen, sade Ulf Ohlsson efter loppet.

Kalmarseger

Andra segern stod Desdemona Boko för. Hon gynnades av viss körning i täten och kom rappt spurtandes längst ut i banan över upploppet och segrade på säkert sätt.

Både starkast och snabbast i inledande avdelningen var Donttellmeanymore. Niklas Robertsson åkte från Kalmar i angeläget ärende och segern var aldrig i större fara, även om Kalmarhästen har sett bättre ut i travet.

Hästen travade inte bra, framför allt inte i sista sväng, men samtidigt var det aldrig nära galopp. Det finns en del att slipa på, men en bra häst handlar det definitivt om, sade segerkusken Kenneth Haugstad efter loppet.

Tredje dubbeln

Det fyraåriga stoet Perfect Cash var först över mållinjen i den fjärde avdelningen efter att ha fått göra större delen av jobbet själv. Efter att ha blivit hängande i tredjespår första 500 meterna fick Perfect Cash trava utvändigt ledaren resterande del av loppet. Det bekom henne däremot inte nämnvärt, utan Kenneth Haugstad som körde stoet för första gången kunde räkna in segern en bit före mål. Tränar hästen gör Halmstadstationerade Peter Untersteiner. I och med segern tog Kenneth Haugstad, precis som Ulf Ohlsson och Timo Nurmos andra V75-segern för dagen.

Hästen var imponerande. Peter sade att hon var bra innan loppet, men att Perfect Cash skulle vara så bra, det trodde jag inte, sade Kenneth Haugstad.

Utdelningen drog iväg ordentligt sedan Johan Untersteiner styrde in jätteskrällen Net i avslutande avdelningen. Inför sista avdelningen var närmare 1 500 system kvar med chans, men när det hela sammanställts hade enbart 12.65 system alla rätt. De tolv som prickade sju rätt kunde räkna hem 710 889 kronor. På lördag avgörs V75 i Malmö, Jägersro.

Mer läsning

Annons