Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tre av tio fakturor var felaktiga

Det finns en hel del felaktigheter i hur gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen i Kramfors sköter redovisningen av sina fakturor. Bara sju av tio fakturor blev helt godkända.

Sedan år 2000 finns ett reglemente i kommunen om internkontroll. Och i december förra året beslutade man sig för att kontrollera fakturarutinerna vid personalens deltagande vid kurser och konferenser.

Det finns gällande regler för hur fakturorna ska se ut. Bland annat ska det framgå vem eller vilka som deltagit, vilken kurs eller konferens det gäller, om fakturan attesterats av någon annan än deltagaren och hur pengarna använts.

Sammanlagt granskades 67 fakturor på i genomsnitt 6 600 kronor styck. Av dessa var 43 helt korrekt ifyllda, alltså 69 procent av räkningarna var korrekta.

Däremot var det ungefär 15 procent av fakturorna som saknade namn på deltagarna eller där attesten inte kunde bedömas på grund av att det saknades uppgifter om deltagarna. Ungefär lika många fakturor var felaktigt attesterade.

Som ett resultat av granskningen har kansliet gått ut med en påminnelse till beslutsattestanterna inom förvaltningen om vilka krav som gäller för fakturor från kurser och konferenser.


ANDERS LIDÉN
070-316 84 92