Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre anhållna efter nya vapenbeslag

Annons

Tre personer har anhållits för vapenbrott efter att gevär, pistoler och automatgevär beslagtagits i Göteborg.

Hittills i år har 56 skjutningar skett i Göteborgsområdet enligt polisen.

Under ett dygn har Göteborgspolisen gjort fem beslag. Det rör sig om automatvapen, gevär och pistoler samt en revolver som hittats vid husrannsakningar.

På grund av alla skottlossningar så görs det nya vapenbeslag hela tiden, säger polisens presstalesman Peter Adlersson till TT.

Den senaste inträffade i Hjällbo i onsdags kväll då en man i 20-årsåldern sköts i benen. Och så sent som i tisdags häktades fyra män i 20-årsåldern misstänkta för grovt vapenbrott efter att tre vapen, bland annat en AK 47, hittats i en lägenhet i centrala Göteborg.

Sedan polisen med anledning av skottlossningarna drog i gång insatsen Trygg i Göteborg den 5 september har sex automatvapen, 18 pistoler, en elpistol, två magasin med ammunition, fyra realistiska kopior av vapen samt sprängmedel beslagtagits. Totalt har 18 personer häktats för bland annat mordförsök och grovt vapenbrott.

TT: Har ni märkt att det haft effekt?

Det är många som fortfarande sitter frihetsberövade, så de gör ju inget under den tiden, säger Peter Adlersson.

"Vi kommer att fortsätta våra störningar av de kriminella grupperingarna", säger Sven Alhbin, tillförordnad chef för länskriminalpolisen, på polisens sajt.

Mer läsning

Annons