Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

V75 på Dannero – då var NHL-stjärnorna Sedin på plats för att se sin häst: "Han har mycket goda chanser att vinna"

Tangen Haap är storfavorit att vinna Svensk Travsports Guldtäcke när V75 kommit till Dannero - en häst som ägs av Daniel och Henrik Sedin, en välkänd duo som tror på sitt kallblod. "Han har gjort två kanonlopp på slutet så det ska bli kul att se han här i dag"

Annons

150 000 kronor är prissumman när V75:s Guldtäcke ska delas ut i ett lopp där Tangen Haap är stor favorit att vinna trots att han startar 100 meter bakom de längst fram i startfältet:

– Det blir ett tufft lopp i och med att han startar så långt bak men han har mycket goda chanser att vinna ändå, säger Daniel.

Stall Sedin HB har haft hästar till start på Dannero sedan många år tillbaka i en tävling bröderna anser vara mycket trevlig.

– Det är kul att vara här och det är klart att det är lite speciellt när det är V75 så nära hemmaplan, säger Henrik.

Tangen Haap tränas och körs av Björn Karlsson - något bröderna är mycket nöjda med och när vi träffar dem vid stallarna på Dannero är de noga med att berömma Björn för hur han tränat hästen som i år sprungit in 229 700 kronor, totalt 994 300 sedan Tangens första tävling. Vid seger i afton betyder det alltså att Tangen passerar miljonsträcket för inkörda prispengar.

– Han sköter alltid våra hästar bra, som Danne sa så har Tangen tagit stora kliv och börjat närma sig eliten.

Han (Tangen Haap) är i goda händer, alltså?

– Absolut!

Läs också: Så gick det i loppet – och mer om tävlingarna på Dannero

Mer läsning

Annons