Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trav - lika kul nu som för 45 år sedan: "Det här är det bästa jag vet"

25 år gammal jobbade Ann-Christin Forslund på Solänget – där hon fann sitt livs stora intresse som nu, drygt 45 år senare, är precis lika stort som då. – Vi missar aldrig ett trav här på Solänget, säger Ann-Christin.

Annons

Solen sken över ett Solänget dit drygt 300 traventusiaster letat sig, en publik där åldersspannet sträckte sig från de allra yngsta ännu i barnvagn till de mest rutinerade med kaffetermosar och hembakade bullar. Inne på resturangen sitter Ann-Christin och Lars Forslund, gifta sedan 1985, och följer med glädje kvällens första lopp. Även fast det är ett inskolningslopp är intresset stort, ja till och med större än viljan att vinna stora belopp

– Spelet kommer faktiskt i andra hand, vi är främst här för att vi älskar att kolla på trav och allt runtomkring det, säger Lars och får medhåll av sin fru:

– Jag spelar inte alls så mycket men det här är ändå det bästa jag vet, att kolla på fina hästar.

Ann-Christin och Lars Forslund kommer till Solänget varje gång det är trav - och har så gjort sedan 70-talet.

De båda är uppväxta med hästar – Ann-Christin började jobba på Solänget redan under 70-talet och ett par år senare fick även Lars en anställning, som banskötare. Redan då gick de dit för att kolla på trav tillsammans.

– Vi har alltid gillat hästar båda två så egentligen är det inte konstigt att vi sitter här än i dag.

Vad är ert bästa minne från Solänget?

– Det måste vara där någon gång på 80-talet då det blev utdelning på tre rätt. Vi trodde att vår kupong hade rykt direkt så vi slängde bort den, men det var vi nära att få ångra då vi blev varse om utdelningen. Som tur var fann vi den till slut.

Vinsten då? 1000 kronor, en av de största vinster paret vunnit sedan de började gå till travet tillsammans - att spela är som sagt, sekundärt, men ändå något de gör varje gång.

– Och det är samma sak varje gång man lämnar in en kupong, man är säker på att de hästar man valt ska vinna och börjar planera vad pengarna ska användas till, säger Lars och fortsätter:

– Men det är ytterst sällan det går in, så då står man där lika snopen varje gång.

Inte heller den här soliga kvällen i mitten av Juni fick de åka hem med mer pengar på kontot. Men vad gör egentligen det?

Vädergudarna var på Solängets sida denna kväll - drygt 300 i publiken fick se favoriten Alisha Kick segra i kvällens andra lopp (här skymd av häst nummer två närmast i bild).

Mer läsning

Annons