Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Publikfest när solen gick ner över Dannero: ”Detta är allt för hela kommunen”

Sol, uppemot 20 plusgrader och publikfest. Ungefär så kan man summera torsdagens midnattstrav på Dannero travbana när det årliga midnattstravet gick av stapeln.

Annons

Folkfesten på Dannero under årets upplaga av Midnattstravet

Man väntade en publikfest och publikfest blev det. Omkring 5000-6000 personer hade nämligen under torsdagskvällen tagit sig till Dannero travbana för att bevittna årets Midnattstrav. Mycket också tack vare det fantastiska vädret, då solen stod perfekt när det första loppet gick av stapeln.

– Det är mycket folk, vi har sol tills den går ner och fullt i restaurangen, det blir inte mycket bättre än såhär, säger Danneros travbanechef Jens Berglund om torsdagskvällen och marknadschef Anton Eriksson fortsätter:

– Denna kväll och V75 senare i sommar, det är allt. Berglund fyller i:

– Ja, det är allt för hela kommunen, Kramfors kommuns största evenemang på hela året. Det här är starten på semestern och en härlig period här på Höga Kusten.

– Jag är också jätteglad åt vädret, det spelar såklart jättestor roll. Vi har haft dåligt väder tidigare år och det blir såklart inte samma sak. Det kommer väl ungefär dubbelt så mycket folk när det är så fint väder, menar Berglund.

Och det var sannerligen en härlig kväll. Vart man än vände sig möttes man av god stämning och glada människor. I vanlig ordning var det många som parkerat bilen alldeles intill travbanan och sedan ställt upp campingstolarna för att avnjuta loppen på nära håll. På annat håll gjordes det midsommarkransar samtidigt som semestern skålades in.

Mycket folk hade tagit sig till Dannero under torsdagskvällen

På plats fanns även Krambo, bostadsbolaget i Kramfors, som precis som tidigare år var med och sponsrade. I år fick ordförande Elonora Asplund för första gången äran att vara en av de som åkte för att representera företaget.

– Jag har aldrig varit på trav men det här är ju en fantastisk folkfest och det känns jätteroligt att få sponsra ett sådant tillfälle. Det känns att det är starten på sommaren på hela kusten, man kan inte önska sig så mycket mer.

Skulle du kunna tänka dig att komma tillbaka?

– Absolut! Just för att det är så mycket människor, allt runt omkring och god mat. Det är en riktig folkfest, man träffar folk man kännerhela tiden, säger Elonora Asplund och Anton Eriksson rekommenderar även höstens V75-kväll.

– När vi har V75 till hösten, då kommer det ännu mer folk och då är det mer travfolket, ikväll är det ju mer festligt, säger han samtidigt som hemmahästen och storfavoriten Bungle Rain segrade i det första loppet bakom oss.

Travbanechef Jens Berglund (till vänster) och Krambos ordförande Elonora Asplund delar ut pris till kusken som tog hem Kramboloppet

Men trots publikfesten blev det inget rekord på Danneros travbana denna torsdagskväll innan midsommarafton. För ska man hitta ett sådant menar travbanechef Jens Berglund att man får gå tillbaka till början av 60-talet.

– Backar man bandet till 60-talet kunde det vara uppemot 6-7000 människor här. Nu är det ju ungefär 60 000 som ser direktsänt härifrån via Tv:n och det var det ju inte på den tiden. Men det är ju här, på plats, som det är riktig fest så det är här man ska vara.

Midnattstravet på Dannero pågick sedan under hela torsdagskvällen och för den som ville fortsatte även kalasandet efteråt med musikuppträdanden och öppet i barerna. Därmed alltså en riktigt festlig helkväll, oavsett om man är intresserad av trav eller inte.

Bungle Rain tillsammans med kusk efter vinsten i Kramboloppet.

Mer läsning

Annons