Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny seger för Sedinarnas häst – Karlsson överlycklig: "Eliten here we come"

Björn Karlsson fortsätter att fira triumfer med kallblodet Tangen Haap. På lördagen gick "Haapen" ut på Bollnäs travbana – och visade än en gång var skåpet skulle stå.

Annons

Björn Karlsson och Tangen Haap vann igen helgen. Vad månde bliva av detta norska kallblod som tar travbanorna med storm just nu?

Det blev ingen utklassningsseger likt den på V75 i Boden, men Tangen Haaps viktoria i Bollnäs var ännu ett i raden av styrkebesked från Björn Karlssons guldklimp, som ju ägs av tvillingarna Daniel och Henrik Sedin.

600 meter in i loppet gled Tangen Haap och Karlsson med bestämda steg upp i ledningen efter en tidig position långt ner i andraspår. Alla de som försökte utmana om segern under resten av loppet blev besvikna – för Tangen Haap höll undan för allt.

Trots att det gick snabbt i spåret såg Tangen Haap hur lugn och samlad ut som helst. Björn Karlsson kunde vackert sitta i sulkyn och se sin häst obönhörligen mala ner resten av motståndet.

"Haapen är brutal! Aldrig har jag suttit och åkt 23.1 full väg med ett kallblod. Eliten here we come!", skrev en segerrusig Karlsson på Twitter efter loppet.

Det här var Tangen Haaps sjätte start för året – och fjärde vinsten. Loppet var en del av Bollnäs V65-tävlingar och segersumman 25 000 kronor.

Mer läsning

Annons