Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets höjdpunkt på Dannero är bara veckor bort - publikfest väntas: "Det känns helt fantastiskt"

Många, såväl de yngsta som de äldsta, hade trotsat badstranden och värmen när Dannero bjöd in till lunchtrav - ett lunchtrav där startfältet till Svenskt Kallblodskriterium på V75-travet den 7 augusti skulle koras.

Annons

– Det vi har planerat och längtat efter sedan jul är snart här. Det känns helt fantastiskt, säger marknadschef Anton Eriksson.

Alla i och runtomkring Dannero trav har sedan en bra bit tillbaka befunnit sig i en V75-bubbla som varit svår att komma ur - planeringarna för tävlingen har pågått sedan jul och har sedan ett par dagar tillbaka intensifierats rejält då folkfesten på allvar börjar närma sig.

– Ja nu är det i stort sett jobb dygnet runt för att få allt att klaffa, säger Anton och fortsätter:

– Men det är så här det ska vara, jag älskar verkligen den här känslan av förväntan som jag har på vad som komma skall.

Det pirrar i kroppen kan jag tänka mig?

– Skoja inte, det känns helt fantastiskt.

LÄS ÄVEN: Publikfest när solen gick ner över Dannero: ”Detta är allt för hela kommunen”

5 000 åskådare beräknas komma till Danneros V75 söndagen den 7 augusti för att kolla när landets främsta ekipage ska göra upp om de fina pengar som då ligger i prispotten - men för att ta sig dit krävdes det för de 24 ekipagen i de två kvalificeringsloppen att nå en topp sex placering i de två vardera loppen som avgjordes.

Mycket stod på spel för hästägarna och ekipagen då prispotten i V75-finalen ligger på höga 600 000 - bland de tolv som tog sig vidare till finalen återfanns inget ekipage från länet.

Järvsöbork slet sig från sin kusk och skenade i nästan fem minuter innan den till slut stoppades.

Inför tävlingens andra kvalificeringslopp till Kallblodskriteriet skenade hästen Järvsöbork, som fötts upp av Jan-Olov Persson i Hudiksvall, och i fyra-fem långa minuter försökte många fånga in hästen utan att lyckas - till slut kunde man dock få stopp på Järvsöbork som enligt uppgifter inte kom till skada men givetvis ströks från loppet.

– Jag har pratat med Jan-Olov nu och enligt honom så ska allt vara lugnt med hästen, men det är klart att det alltid är otäckt när sånt där sker, avslutar Anton.

Men hur kunde hästan slita sig och skena iväg från kusken?

– Vi har faktiskt inte fått veta det än, men något måste ju såklart ha hänt.

Mer läsning

Annons