Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Träteam eldhärjades i natt

En nattlig brand på Träteam i Kramfors kunde ha hotat hela anläggningen.

Branden startade efter att personalen gått hem vid 00.30-tiden. Det automatiska brandlarmet och sprinklersystemet utlöstes och när styrkor från räddningstjänsten kom till platsen var lokalen där elden härjade helt rökfylld.

Enligt räddningstjänsten i Kramfors hade branden startat i bandsågsrummet. Elden hade spridit sig i lokalen och startat små glödbränder.

Rökdykare skickades in, som lyckades släcka elden. Man använde sedan det befintliga fläktsystemet för att styra ventilationen och vädra ut röken.

Enligt räddningsledaren kan företaget till stor del tacka sprinklersystemet för att ha hindrat branden att sprida sig för mycket, och på det viset räddat miljonbelopp.

Vid tre-tiden i natt kunde räddningstjänstens styrkor från Nyland och Kramfors lämna platsen. Sammanlagt åtta personer arbetade med branden.

Webbredaktör:
SOFIA FJÄLLSTRÖM
070-650 66 51