Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trapattoni får gå efter förluster

Annons

VM-kval-förlusterna mot Sverige och Österrike blev för mycket. Den irländska förbundskaptenen Giovanni Trapattoni lämnar sin post.

Irlands hopp om en biljett till fotbolls-VM i Brasilien dog när Österrikes David Alaba i går ordnade matchens enda mål i Wien. I fredags förlorade laget hemma mot Sverige med 2-1.

Kritiken mot den 74-årige italienarens sätt att leda fotbollslandslaget har varit stark i irländsk press den senaste tiden.

Laget har ändrats, vi har många nya spelare, många unga spelare. Men förbundet måste helt enkelt titta på det vi uträttat och sedan bestämma sig, sade en pressad Trapattoni på presskonferensen efter tisdagens förlust i Wien.

Irlands enda teoretiska chans att nå fotbolls-VM via playoff är om laget slår Tyskland på bortaplan samt att Österrike slår Sverige och sedan förlorar mot Färöarna. Då även Trapattonis assisterande Marco Tardelli avgår är det inte klart vem som leder det irländska landslaget i VM-kvalmatchen mot Tyskland den 11 oktober.

Beslutet att Trapattoni och det irländska förbundet ska gå skilda vägar uppges i ett pressmeddelande vara "ömsesidigt". Italienaren hade kontrakt till juni nästa år.

Det är så små marginaler i den här sporten. Om målvakten i Irland hade gjort två kanonräddningar på våra mål...då skulle nog många ha tyckt att jag skulle gå och att Trapattoni skulle ha varit kvar, sade den svenske förbundskaptenen Erik Hamrén. Men det är premisserna man lever med i det här jobbet. Det vet vi om allihop.

Sverige slog Irland med 2-1 i Dublin i fredags.

Mer läsning

Annons