Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Transatlanterna visade vägen för HV

Annons

HV71 hemmabesegrade Brynäs med 3-0 på fredagskvällen.

Stora segerorganisatörer för HV var lagets transatlanter, som låg bakom samtliga mål.

Med de två senaste nyförvärven Erik Christensen och Chris Campoli innehåller HV71:s trupp inte mindre än fem nordamerikaner. När HV, SHL:s jumbolag, spelade hemma mot Brynäs på fredagskvällen var det just transatlanterna som visade vägen. Ett brandskattat Brynäs, sex forwards på skadelistan, fick det hett om öronen i den första perioden när HV71 satte högsta växel från start. Hemmalaget fick med sig en 2-0-ledning in till första pausvilan, efter mål av amerikanen Brett Sterling och kanadensaren Riley Holzapfel.

Sterling tillbaka

Speedkulan Sterling var tillbaka i HV-tröjan efter att han missat fem matcher på grund av en hjärnskakning.

Det är alltid skönt att få göra mål tidigt i den första perioden. Och perfekt för mig att få göra det direkt i min första match efter skadan, sade Brett Sterling, som har haft en jobbig tid sedan han tacklades och fick en hjärnskakning i HV:s hemmamatch mot Frölunda den 12 oktober. Jag kunde inte ens komma ner till rinken innan jag började må bättre. Jag fick hålla mig hemma och som tur var fanns min fru där. Nu känns det jätteskönt att få vara med grabbarna i laget igen.

Wesslau höll nollan

Efter en andraperiod utan utdelning för varken HV eller Brynäs var det hemmalaget som gjorde mål också i den tredje perioden. Med fem minuter kvar av matchen hittade Brett Sterling fram till kedjekamraten och kanadensaren Jason Krog som satte dit 3-0, och det tredje målet från en transatlant. Brett Sterling var nöjd med sin formation med Jason Krog och Riley Holzapfel, som låg bakom samtliga HV:s mål den här kvällen.

Det är skönt att spela med två spelare som man känner till väl. Jason (Krog) och jag har spelat massor tillsammans hemma i Nordamerika, sade Sterling.

Det unga Brynäslaget försökte framåt i den tredje perioden, men fick inte in någon puck bakom HV:s målvakt Gustaf Wesslau den här kvällen. Wesslau, som liksom hela HV71 haft en tung inledning på SHL, bokfördes därmed för sin första nollan den här säsongen. Men trots 3-0-segern mot Brynäs är HV71 fortfarande jumbo i SHL, nu två poäng bakom nästjumbon Färjestad.

En match gör ingen säsong. Men jag tycker att vi spelar mycket bättre nu, vi har fyra formationer som verkligen jobbar hårt och skapar chanser. Nu ska vi ta med oss känslan från den här matchen och avsluta bra innan landslagsuppehållet, sade Sterling.

Mer läsning

Annons