Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Träningsdagboken inspirerar Magnus

Stavgång och Allehanda Medias träningsdagbok. Det är två verktyg som Magnus Svensson i Kramfors använder för att hålla sig i form.

- Träningsdagboken är ett smidigt sätt att hålla koll på sin träning, säger Magnus.

Magnus bor i Brunne, några kilometer utanför centrala Kramfors. Han har nära till naturen och har mätt upp två motionsslingor som startar nästan utanför husknuten.

- En är på sju kilometer och den andra på tre. Vilken jag väljer beror på vädret och dagsformen.

Magnus gillar stavgång eftersom det är ett sätt att promenera med inslag av skidåkning, som även låter överkroppen jobba ordentligt. Att grubbla över vallning behövs däremot inte, det är bara att ge sig ut och traska.

- Stavgången är en effektiv, men underskattad, träningsmetod som är bra för att förbättra syreupptagningen. Men det gäller att använda rätt teknik för att få ut så mycket som möjligt av träningen.

Träningsdagboken har blivit en sporre för Magnus i hans träning.

- Är du ärlig och lägger in rätt uppgifter får du snabba besked om förbättringar.

För den som gillar statistik har träningsdagboken mycket att erbjuda. Med hjälp av kurvor åskådliggörs tydligt förbättringar i joggingrundan, i specifika styrkeövningar eller utvecklingen av body mass index, BMI.

Man kan diskutera sina erfarenheter i träningsforum med andra dagboksanvändare, skriva sin egen träningsblogg eller kompisar emellan göra varandras träningsdagböcker tillgängliga.

- På så sätt går det att ha ett nätverk där man pushar varandra i träningen, säger Magnus.Vill du ha en egen träningsdagbok?
Gå in på http://allehanda.se/traning!ERIK ÅMELL
070-650 74 88