Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trängsel vid pingisbordet i kustbyn

Annons

Ryssarna behöver inte vara oroliga.

Gästrecensionerna blir genomgående positiva.

Det här är ett toppboende, säger hockeyspelaren Pernilla Winberg om inkvarteringen i OS-byn.

Tillsammans med skridskoåkaren David Andersson var Damkronornas spelare de första att checka in i Olympic Village i Adler söder om Sotji. Totalt ska ett hundratal svenskar bo i hus 30 och 31, med norrmän, ungrare, sydkoreaner och australier som närmaste grannar. Just nu står många av rummen tomma.

Här ska NHL-stjärnorna i Tre Kronor senare dela de allmänna utrymmena med curlinglandslagen och konståkarna Viktoria Helgesson och Alexander Majorov.

Plus lika många ledare, säger SOK:s presschef Björn Folin.

Han har bott sämre.

Det här är bra, säger han.

Rymligt, fräscht och nära till allt.

Börjar bo in sig

Målvakten Sara Grahn och forwarden Emma Nordin bor i rum 407 och öppnade dörren för en kort husesyn när TT kom på besök. Övriga spelare sprang i väg på ett möte. Sara och Emma började med ursäkta sig för de obäddade sängarna och de ouppackade trunkarna.

Vi har inte hunnit, säger Emma.

Damkronorna landade i Sotji först vid midnatt till tisdag och har precis börjat bo in sig och bekanta sig med området. Men de första intrycken var positiva.

Sara Grahn gillar det korta avståndet till hockeyarenorna.

I Vancouver fick vi sitta 40 minuter enkel resa för att komma till träningen. Här kan man promenera, säger hon.

Från balkongen ser de Svarta havet i väster, bergen i öster och i söder breder arenorna ut sig. Så kompakt är OS-området vid kusten.

Det är riktigt fint, det har de gjort bra. Det här är ett toppboende, säger veteranen Pernilla Winberg som delar rum med målvakten Kim Martin Hasson.

TT: Hur viktigt är det med ett bra boende?

Det är ganska viktigt, man vill kunna sova ut och ha ett bra rum, säger Pernilla Winberg.

Vill de aktiva inte hänga på rummen kan de spela hockeyspel, tv-spel eller lira Monopol. Men Leif Boork, Damkronornas assisterande tränare, tror att det blir mest trängsel kring pingisbordet.

Jag är rätt bra, faktiskt, säger han.

Nöjda skidskyttar

Också där skidskyttarna och långdskidåkarna har inkvarterats, uppe i bergen, får boendet godkänt.

Visserligen finns här en fläkt som låter som en båtmotor och ett toalettgolv som lutar åt fel håll, men betyget blir ändå högt.

Det här är det solklart bästa, säger snart fyrfaldige olympiern Carl Johan Bergman.

Han och skidskyttekollegan Björn Ferry agerade guider när TT:s utsända fick en exklusiv rundtur i OS-byn som ligger nära tävlingsarenorna i Laura, på 1 600 meters höjd och med storslagen utsikt mot soldränkta vita fjälltoppar.

Det finns allt vi behöver här. Vi har mycket plats och det är viktigt. I Vancouver var det väldigt trångt, då var vi sex killar på en toalett. Så vi duschade och borstade tänderna och satt på toaletten tillsammans, det blir ju ganska närgånget, säger Bergman.

Mer läsning

Annons