Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Traktor gled fem meter från bro – ned på järnvägsspår utanför Nordmaling

På lördagskvällen inträffade en olycka i Högbränna, utanför Nyåker i Nordmalings kommun. En traktor gled ner från en järnvägsbro och landade mitt på järnvägsrälsen, skriver Västerbottens-Kuriren.

Larmet inkom till SOS vid 22-tiden på lördagskvällen. Räddningstjänst och ambulans kallades till platsen och var framme vid 23-tiden.

Roger Westerberg, yttre befäl vid räddningstjänsten i Nordmaling, berättar att det är en traktor med ett släp som har fått sladd på en järnvägsbro. Traktorn har sedan kört in i broräcket och fallit ned på spåret.

– Traktorn har glidit ner från bron. Det är uppskattningsvis fyra–fem meter som den har fallit, säger Roger Westerberg till VK.

Föraren till traktorn klarade sig trots händelseförloppet helt utan skador.

Traktorn och släpet bärgades under hela söndagen och tågtrafiken var helt stoppad tills bärgningsarbetet var färdigt.

– Det är väldigt halt och precis i en kurva. Tanken var att bärga upp den med en mobilkran, men det är för smalt, så nu ska en tung bärgare dit och försöka få upp den i sidled, säger Roger Westermark.

Av: Anna Svedberg och Evelina Lindfors, VK