Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Traktor beslagtagen efter köptvist

Entreprenören trodde att han var överens med Solatum om att få köpa två traktorer. Han satte in 706 000 kronor på bolagets konto och hämtade en av traktorerna. Traktorägaren, det kommunala bostadsbolaget Solatum i Sollefteå, förstod ingenting och polisanmälde entreprenören. Nu är ärendet hos åklagare.

Den något märkliga historien, som vi än inte vet var den slutar, inträffade för ett par veckor sedan. Långselenetreprenören säger sig ha fått muntligt löfte att köpa två traktorer av Solatum. Han in pengarna på bolagets konto och åkte för att hämta den ena traktorn. Den lyckades han få ut utan papper. Men inte den andra när han kom tillbaka.

Solatum uppger att de inte kommit överens om något köp och polisanmäler entreprenören,

Förra fredagen gick Ångermanlands tingsrätt med på att beslagta traktorn som numera står hos polisen i Sollefteå. Detta uppskattades naturligtvis inte av entreprenören som i sin tur polisanmält Solatum.

- Det luktar civilrätt av det här. Om det inte visar sig att köparen haft brottsligt uppsåt så kan jag inte göra någonting. Då står ord mot ord och då får de stämma varandra civilrättslig, berättar åklagare Jan Söderkvist.

Söderqvist har bett Sollefteåpolisen att skyndsamt låta värdera de båda traktorerna.

- Om det visar sig att entreprenören betalat ett normalt pris så är det inget brott, då blir det ett civilt mål. Men om traktorerna är värda betydligt mer. Då blir det en annan sak, då kan det röra sig om bedrägligt beteende.JÖRGEN SUNDIN
070-609 16 68

Webbredaktör
MADELENE HOLMGREN
070-650 31 67