Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Tragiskt men uppförstorat"

– Händelsen i sig är jättetragisk men blir lite uppförstorad på grund av det olyckliga att ett benbrott uppstod. Det här är annars situationer som händer i var och varannan match runt om i Sverige och där man oftast kommer undan med blåmärken, säger Mikael Berggren i Kramfors Alliansen.

Annons

Kramfors Alliansen arbetar nu tillsammans med den anmälde målvakten med ett skriftligt svar på domarrapporten till SvFF.

– Vi tycker att vissa saker är konstiga i den här domarrapporten och det har vi för avsikt att bemöta. Det förefaller som att den skrivits utifrån en situation där känslorna svallat och han har påverkats av omgivningen, fortsätter Mikael Berggren.

Kramforsledaren betonar att de självklart tycker att det här är en tragisk händelse och att de lider med spelaren som skadats.

– Det är verkligen jättetråkigt, det tycker vi alla och från föreningen har vi skickat blommor till honom. Men det finns en person till i sammanhanget som mår väldigt dåligt av det här också och det är Vadim (Istrati).

– Det handlar om en person som är 300 mil hemifrån och inte har något nätverk här. Jag vet att Vadim också försökt kontakta spelaren och erbjudit sig att hälsa på honom.

Kramfors befarar att det kan bli en längre avstängning som påföljd:

– Ja, tyvärr lär man inte bedöma efter händelsen i sig utan att det olyckligtvis slutade med ett benbrott. För som sagt, sådana här situationer inträffar annars i var och varannan match.

I Luckstalägret kokar de fortfarande av ilska och ska under den här veckan fatta ett beslut om de ska göra en polisanmälan eller inte:

– Det leder förmodligen ingenstans, men vi känner att vi måste sätta ned foten och markera att det här är oacceptabelt. Vår spelare har opererats två gånger och är borta i nio månader. Läkaren sa dessutom att om det träffat en decimeter längre ned, vid fotknölen, hade han aldrig blivit återställd.

– Ett rent överfall var det och vi hoppas han får ett hårt straff även om vi som klubb inte tjänar någonting på det, dundrar Luckstas tränare Robert Johansson.