Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trafikstopp på Stambanan drabbar resenärer

All tågtrafik har stoppats på sträckan Mellansel-Vännäs på stambanan sedan en godsvagn spårat ur och skadat rälsen.

- En godsvagn har av okänd anledning gått utanför spåret vid 17-tiden mellan Hörnsjö och Degermyr och skadat rälsen på en ett par hundra meter lång sträcka. Den urspårade vagnen ska bärgas och rälsen lagas. De som jobbar ute på det skadade området har förhoppningar om att banan ska vara provisoriskt lagad så att trafiken kan släppas på sent på fredag eftermiddag, säger Ola Nilsson, pressansvarig på Banverket.

Om trafiken kommer igång tidigt på fredagskvällen kommer nattågen som går i persontrafik att kunna gå som vanligt.

- Tills vidare är all trafik stoppad. Ett stort antal godståg kommer att beröras och bli rejält försenade. Det drabbar bland annat fyra tågset i stålpendeln mellan Luleå och Domnarvet, säger Ola Nilsson.

Det innebär att nattågen norrifrån och söderifrån inte kommer att kunna passera förbi.

Tågbolaget Veolia räknar med det blir rejäla förseningar för de fyra nattågen som berörs då passagerarna får åka buss förbi den del av stambanan som avstängts för trafik.(TT)