Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trafikolycka mellan skåpbil och timmerbil – en person fick klippas ut

En 64-årig man blev fastklämd och fick klippas ur sin skåpbil efter en kollission med en timmerbil utanför Björna.
Men på kvällen kan mannen lämna sjukhuset med lindriga skador.

Olyckan inträffade strax efter klockan 13. Deltidsstyrkan i Björna, räddningstjänsten i Örnsköldsviks samt polis och ambulans åkte till platsen.

– Det är en mindre skåpbil och en olastad timmerbil som har kolliderat i korsningen strax norr om Björna vid infarten till Björna kyrka, säger Åke Landfors, chef i beredskap på räddningstjänsten.

Räddningstjänsten fick klippa upp skåpbilens dörr för att kunna lyfta ut chauffören.

Timmerbilens förare ska vara relativt oskadd. Enligt uppgift ska skåpbilens förare vara vid medvetande men ha förts till sjukhus med ambulans. Bärgare var på plats vid 14.30-tiden för att bärga skåpbilen. Polisen dirigerade om trafiken på platsen efter olyckan.

Under kvällen nådde vi jourhavande förundersökningsledaren Jonas Passbo. Han meddelade att det fortfarande är oklart vad som egentligen orsakat olyckan.

– Vi får invänta anmälan för mer ingående uppgifter och om det eventuellt har begåtts ett brott, säger han.

Efter omständigheterna meddelade sjukhuset under kvällen att den 64-årige man som kört skåpbilen klarat sig bra.

Trots att han hade blivit fastklämd hade skadorna varit lindriga och vid 19-tiden var han på väg att lämna Örnsköldsviks sjukhus med lindriga skador.

■■ TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? Kontakta Allehanda.se via telefon: 0611-72006, mms/sms: 72006, eller Tipsa-tjänsten.

För mer Blåljus-nyheter, klicka här – och följ Allehanda.se på Facebook.