Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trafikolycka med timmerbilar

Under tidig torsdagsmorgon inträffade en trafikolycka med två timmerbilar inblandade på väg 1035 väster om Bredbyn. En av lastbilsförarna fördes till sjukhus.

När två timmerbilar vid 06.15-tiden på torsdagen skulle mötas på väg 1035 i Sörflärke mitt emellan Bredbyn och Myckelgensjö fick den ena bilen sladd, varpå dess timmersläp for tvärs över vägen, in i den andra bilens hytt och ned i diket.

– Det var en lättare kollision och timmerbilen välte. Nu ligger allt timmer omkullvält över vägen, säger Håkan Wiberg, chef i beredskap på räddningstjänsten i Örnsköldsvik vid halvåttatiden på torsdagsmorgonen.

En av timmerbilsförarna skadades, och fördes till sjukhus.

Den andra föraren fick inga personskador.

– Nu väntar ett jättestort bärgningsarbete med att ta bort allt timmer som ligger över vägen. Man har ringt efter en annan timmerbil som ska lyfta bort stockarna, säger Håkan Wiberg.

Vägen är inte framkomlig förbi olycksplatsen, och på grund av det stora bärgningsarbetet kan det dröja en längre stund innan den åter öppnas.

Uppdatering kl 08.45: Bärgningsarbetet pågår för fullt och vägen är fortfarande avstängd för trafik. Enligt Allehandas reporter Linn Grundberg har vägen sandats efter olyckan.

Uppdaterad kl 09.00: Vägen är åter öppnad för trafik. Båda timmerbilarna är bortbärgade och stockarna har lyfts bort från vägen.

Uppdatering kl 09.15: Enligt polisen kommer timmerstockarna som ligger i dikeskanten att fraktas bort under eftermiddagen och kvällen, vilket kan medföra trafikstörningar.

Uppdatering kl 09.52: Lastbilsföraren som fördes till sjukhus är en 24-årig man. Han skadades lindrigt och får inom kort lämna Örnsköldsviks sjukhus, meddelar akutmottagningen.

■■ För mer Blåljus-nyheter, klicka här – och följ Allehanda.se på Facebook.